Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Tréner Slovana M. MASARYK: Padák z Ligy majstrov zasiahol celý klub

Tréner futbalistiek Slovana Bratislava Martin Masaryk v TABLET.TV. Foto: TABLET.TV

Futbalisti bratislavského Slovana majú tohtoročné účinkovanie v Lige majstrov už za sebou, no na ženský tím to ešte len čaká. V štúdiu TABLET.TV sme sa porozprávali s jeho trénerom.

Bratislava 30. júla (Teraz.sk) – Hoci futbalisti Slovana Bratislava ukončili svoju púť v aktuálnom ročníku Ligy majstrov už v 1. predkole, ich ženské kolegyne zápolenia v tejto súťaži ešte len čakajú. V konkurencii srbskej Subotice, maďarského Ferencvárosu a moldavskej Agaristy sa budú snažiť obsadiť v 5. skupine kvalifikačného kola prvú priečku, ktorá by ich v LM posunula do ďalších bojov. Aj preto sme si do televízneho štúdia TABLET.TV pozvali ich trénera Martina Masaryka a najmä o blížiacich sa súbojoch jeho zverenkýň v najprestížnejšej klubovej súťaži na svete sa s ním porozprávali.

Po tom, čo muži Slovana nestačili v 1. predkole Ligy majstrov na čiernohorský klub Sutjeska Nikšič a s aktuálnou sezónou tejto prestížnej súťaže sa bleskurýchlo rozlúčili, zavládlo v bratislavskom klube obrovské sklamanie. „Samozrejme, že také niečo zasiahlo celý klub, niečo také nikto nečakal. Tobôž po takej skvelej sezóne. Slovan však stále pôsobí v Európskej lige UEFA a prvý zápas 2. predkola s kosovským majstrom zvládol. Preto verím, že cez tohto súpera sa chlapcom podarí postúpiť ďalej,“ rozhovoril sa v televíznom štúdiu TABLET.TV tréner žien bratislavského Slovana Martin Masaryk.

Čiastočne napraviť pošramotené renomé klubu vo futbalovej Európe sa v dňoch 7. – 13. augusta bude snažiť ženský tím. Zverenkyne trénera Martina Masaryka čakajú súboje kvalifikačného kola Ligy majstrov. V nich budú postupne ich súpermi Ferencváros Budapešť, Spartak Subotica a Agarista - SS Anenii Noi. „Pre mňa osobne to bude už tretia účasť v Lige majstrov, takže zhruba viem, čo môžem očakávať. Určitú nervozitu mám akurát zo zloženia družstva. Tento rok totiž nie je optimálny z hľadiska zdravotného stavu, keďže viacero skúsených dievčat, ktoré túto súťaž už zažili, sú zranené. Nahradiť ich bude náročné a povedzme si na rovinu, ich skúsenosti budú v týchto zápasoch chýbať. Napriek tomu sa na duely v pohárovej nesmierne teším zároveň dúfam, že s kvalitnými súpermi odohráme rovnocenné stretnutia,“ pokračoval charizmatický kormidelník, ktorý má súperov v Lige majstrov už dnes dôkladne zanalyovaných.

POZRITE SI CELÚ TELEVÍZNU DEBATU S MARTINOM MASARYKOM:



Značnou výhodou slovenského zástupcu by mohol byť fakt, že všetky zápasy miniturnaja Ligy majstrov sa budú hrať v Bratislave. Jeden duel by mali Bratislavčanky odohrať na Pasienkoch, dva na novom Tehelnom poli. „V určitom zmysle to je výhoda, keďže vďaka vedeniu klubu nám vytvorilo skvelé podmienky. Dievčatá sú navyše motivované tým, že budú mať možnosť si zahrať na novom štadióne, ktorý doteraz videli len z tribúny. Zároveň máme možnosť spropagovať ženský futbal na Slovensku a povedzme si na rovinu, kedy inokedy, ak nie teraz. Aj preto sa budeme snažiť s dievčatami ukázať, že Slovan má nielen vynikajúci tím mužov, ale aj skvelé družstvo žien,“ pokračoval Masaryk, ktorého zverenkyne by mali odohrať dva zápasy na Tehelnom poli a jeden na susedných Pasienkoch.

Srdcom Žilinčan


V každej jednej z desiatich skupín kvalifikačného kola LM figurujú štyri tímy, pričom do ďalšej fázy súťaže postúpia len víťazi skupín. Trúfa si tréner Masaryk triumfovať v tej bratislavskej? „Pevne dúfam, že dievčatá tie zápasy odjazdia a odmakajú a zároveň im domáce prostredie nebude zväzovať nejakým spôsobom nohy. Pravda je taká, že z prvých dvoch výkonnostných košov nám robia spoločnosť dva profesionálne tímy, čiže rozprávať o postupe, by zrejme nebolo až tak reálne. Našim jasným cieľom je výsledkovo zvládnuť jeden zápas, aby sme sa do budúcnosti udržali v treťom výkonnostnom koši, no samozrejme, že radi by sme ukázali, že aj z pozície amatérov futbal hrať vieme a jie o všetkom rozhodujú na ihrisku peniaze,“ pokračoval tréner slovanistiek.

Martin Masaryk je rodený Žilinčan a aj dorastenecké časy strávil v miestnom MŠK. Už viac než šesť rokov je však súčasťou belasej rodiny. Pre ktorý z týchto dvoch klubov bije v súčasnosti jeho srdce viac? „Zákerná otázka... (smiech) Áno, som Žilinčan, sledujem robotu v tomto klube a páči sa mi ak to majú v ňom nastavené. To isté, čo sa týka ženského futbalu, sa snažíme robiť aj my v Slovane. Mladým dievčatám dávame šancu, iné talentované sa snažíme získať a ak výkonnostne prerastú náš klub, tak ich posúvame do zahraničia. Ale aby som sa vrátil k podstate otázky, je to u mňa po na pol. Srdcom som Žilinčan, no momentálne pracujem v Slovane, kde som maximálne spokojný a vďačný za šancu, takže aj Slovan má už v mojom srdci vyárendované miesto,“ uzavrel Martin Masaryk.