Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

TIPSPORT LIGA: Nové Zámky angažovali Mosnára ako hlavného trénera

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Mosnár počas hráčskej kariéry pôsobil prevažne v Slovane Bratislava, vyskúšal si aj angažmán v Česku, Taliansku, Francúzsku či vo Veľkej Británii.

Nové Zámky 5. novembra (TASR) - Účastníka najvyššej slovenskej hokejovej súťaže HC Mikron Nové Zámky povedie ako hlavný tréner Miroslav Mosnár. Klub začiatkom októbra odvolal Milana Jančušku aj s asistentom Jergušom Bačom, dočasne mužstvo koučovali športový manažér Ladislav Branikovič a tréner brankárov František Kučera.

Päťdesiatjedenročný bývalý slovenský reprezentant podpísal zmluvu v utorok. Nové Zámky prehrali v predchádzajúcich troch zápasoch, v tabuľke Tipsport Ligy figurujú na predposlednom dvanástom mieste, keď nazbierali šestnásť bodov rovnako ako Liptovský Mikuláš.

Mosnár počas hráčskej kariéry pôsobil prevažne v Slovane Bratislava, vyskúšal si aj angažmán v Česku, Taliansku, Francúzsku či vo Veľkej Británii. V slovenskej reprezentácii odohral 20 zápasov, strelil jeden gól. Zúčastnil sa na ZOH 1998 v Nagane. Trénerskú kariéru začal v HOBE Bratislava, kde trénoval mladších žiakov. Následne sa presunul do Slovana, kde doteraz viedol juniorské mužstvo. V sezóne 2011/2012 pôsobil aj pri A-mužstve Slovana ako asistent. Rovnakú funkciu zastával v nasledujúcej sezóne pri reprezentačnom mužstve do 18 rokov. Informoval o tom oficiálny klubový web.