Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Tebas kritizuje umiestnenie španielskeho Superpohára do S.Arábie

Hráči Barcelony sprava Luis Suarez, Lionel Messi a Sergi Roberto oslavujú víťazstvo. Foto: TASR/AP

V najbližšom ročníku nastúpia v semifinále (8.-9. januára 2020) proti sebe Barcelona a Atletico Madrid a druhú dvojicu vytvoria Valencia s Realom Madrid.

Madrid 14. novembra (TASR) - Prezident španielskej futbalovej La Ligy Javier Tebas skritizoval rozhodnutie odohrať novovzniknutý turnaj o španielsky Superpohár v Saudskej Arábii. Podľa jeho slov je krajina priamo zodpovedná za dlhoročné "pirátske" vysielania futbalových prenosov z európskych krajín.

"Nemyslím si, že Saudská Arábia je správne miesto. Dlhé roky vysielajú na čierno futbalové prenosy z celej Európy. Navyše prídeme aj o ďalšie zisky," uviedol Tebas. Vedúce orgány futbalových líg ešte v septembri jednoznačne obvinili saudskoarabskú satelitnú spoločnosť z vysielania prenosov bez zakúpenia práv. K tomuto výstupu sa následne pridala Medzinárodná futbalová federácia (FIFA), ako aj Európska futbalová únia (UEFA) či ďalšie významné futbalové organizácie. Informáciu priniesla agentúra AP.

Španielsky Superpohár by sa mal na nasledujúce tri roky presťahovať do Saudskej Arábie, pričom sa bude hrať turnajovým spôsobom. O trofej sa pobijú štyri tímy. V najbližšom ročníku nastúpia v semifinále (8.-9. januára 2020) proti sebe Barcelona a Atletico Madrid a druhú dvojicu vytvoria Valencia s Realom Madrid. Finále je na programe 12. januára.