Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Malý futbal: Slovákov na EMF Nations Games čakajú Izrael, ČR a Bulhari

Ilustračné foto. Foto: TASR

Slovensko na uplynulých EMF Nations Games, ktoré sa konali v Galante minulý rok, obsadilo tretie miesto.

Bratislava 2. mája (TASR) - Slovenská reprezentácia v malom futbale sa budúci týždeň predstaví na medzinárodnom turnaji EMF Nations Games v Galante (7.-8. mája), kde v priebehu dvoch dní odohrá štyri zápasy. Na podujatí ju čakajú duely s Izraelom, Českom a Bulharskom.

Po základnej fáze, v ktorej sa stretne každý s každým, vyvrcholí turnaj súbojom o konečné tretie miesto a finále. EMF Nations Games sa uskutočnia v areáli FC Slovan Galanta na ihrisku s umelou trávou. Pre slovenskú reprezentáciu pôjde o záverečnú fázu prípravy pred blížiacimi sa majstrovstvami Európy, ktoré sa uskutočnia 1. až 8. júna v Sarajeve, informoval v tlačovej správe Slovenský zväz malého futbalu.

Slovensko na uplynulých EMF Nations Games, ktoré sa konali v Galante minulý rok, obsadilo tretie miesto. "Toto podujatie berieme ako vážnu previerku pred EMF EURO v Sarajeve. Čas na experimentovanie už nemáme. Základným mottom turnaja bude zohrávanie formácií, aby ich súčinnosť bola na požadovanej úrovni. Prvé zápasy ešte môžu byť ´rozhárané´, ale postupne chceme šperkovať formácie pred šampionátom," uviedol pre web Slovenského zväzu malého futbalu reprezentačný tréner Peter Barnišin a dodal: "Cieľom bude aj utužiť kolektív a spraviť partiu, aby sme všetci ťahali za jeden povraz. V neposlednom rade sa chceme dobre naladiť aj výsledkami pred EMF EURO, ktoré sú za dverami. Aj výsledky z EMF Nations Games môžu pomôcť psychicky, pretože práve psychika môže hrať na šampionáte dôležitú úlohu."



nominácia Slovenska na EMF Nations Games:

brankári: Stanislav Pella, Martin Kapraľ, Erik Feriančik, Martin Kopčan

hráči v poli: Rudolf Beliš, Adam Bombicz, Roland Černák, Matej Dolník, Martin Ďuráči, Dušan Dzíbela, Jakub Hudec, Erik Jendrišek, Martin Jurkemik, Filip Kis, Adam Kuľha, Tomáš Mikluš, Milan Nestorik, Miroslav Porvazník, Jaroslav Repa




program podujatia:

utorok 7. mája

16.45 SLOVENSKO - Izrael

18.00 Česko - Bulharsko

19.30 Bulharsko - Izrael

20.45 SLOVENSKO - Česko



streda 8. mája

10.00 SLOVENSKO - Bulharsko

11.15 Izrael - Česko

13.00 zápas o 3. miesto

14.30 finále