Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

PEUGEOT SLOVAK OPEN: Ivaška postúpil do štvrťfinále dvojhry

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V osemfinále si ako nasadená deviatka poradil s turnajovou sedmičkou Talianom Carusom v dvoch setoch.

Bratislava 7. novembra (TASR) - Bieloruský tenista Jegor Gerasimov sa stal prvým štvrťfinalistom dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open.

V osemfinále si ako nasadená deviatka poradil s turnajovou sedmičkou Talianom Salvatorem Carusom 6:3, 6:4. Gerasimovovi sa na MMSR darí, v roku 2015 sa v NTC tešil zo zisku titulu.

Dvojhra - osemfinále:

Stefano Travaglia (3-Tal.) - Roberto Marcora (Tal.) 6:4, 7:5
Lloyd Harris (8-JAR) - Yannick Maden (12-Nem.) 1:6, 6:3, 6:3
Iľja Ivaška (Biel.) - Peter Gojowczyk (13-Nem.) 6:2, 4:6, 6:0
Jegor Gerasimov (9-Biel.) - Salvatore Caruso (7-Tal.) 6:3, 6:4


Klein prehral v osemfinále


Slovenský tenista Lukáš Klein neuspel v osemfinále dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. Držiteľ voľnej karty podľahol najvyššie nasadenému Kazachovi Michailovi Kukuškinovi po takmer dva a polhodinovom trojsetovom boji 3:6, 7:6 (4), 4:6. Po ňom skončil na turnaji aj Norbert Gombos a Slovensko tak stratilo aj posledného zástupcu v singli.

Vo vyrovnanom a kvalitnom zápase doplatil na nepremieňanie brejkbalov, keď z jedenástich využil iba jediný. Napriek prehre dosiahol svoj doposiaľ najlepší výsledok na MMSR. V 2. kole vyradil štrnásteho nasadeného Čecha Jiřího Veselého a získal najcennejší skalp v kariére.

Klein po tesnej prehre s Kukuškinom neskrýval sklamanie. "Chlieb sa lámal v treťom sete, v ktorom som nevyužil milión šancí. Dvakrát som si prehral podanie a Kukuškin to využil. V dôležitých momentoch si dokázal pomôcť kvalitným podaním alebo ma zatlačiť. Za stavu 3:2 v treťom sete som pri jeho servise viedol 40:0, no potom mu vyšli tri prvé podania," uviedol po zápase slovenský hráč.

Jedenásty nasadený Gombos nastúpil proti Rakúšanovi Dennisovi Novakovi. Hneď v prvom geme mal k dispozícii tri brejkbaly, no nepremenil ani jeden. Hráči si následne strážili svoj servis až do dvanásteho gemu, keď premenil svoj tretí brejkbal v hre i zápase Novak a set vyhral 7:5. Druhé dejstvo malo hladší priebeh v prospech rakúskeho tenistu. Ten sa po ďalšom brejku ujal vedenia 3:1 a nakoniec triumfoval 6:2.

"Dnes som sa necítil vo svojej koži, bol to úplne iný zápas ako so Stebem. Súper hral na dva - tri údery, rýchlo, dostával ma pod tlak. Dnes som si nepomohol ani servisom. Som sklamaný, že sa s turnajom lúčim tak skoro, ale súper bol dnes lepší," povedal Gombos po prehre.

Dvojhra - osemfinále:

Michail Kukuškin (1-Kaz.) Lukáš KLEIN (SR) 6:3, 6:7 (4), 6:4
Dennis Novak (Rak.) - Norbert GOMBOS (11-SR) 7:5, 6:2