Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Peniaze na strelnicu v Trnave pôjdu na Národné strelecké centrum

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Jana Vodnáková

V pôvodnom rozhodnutí bolo z 21 miliónového balíka určených 1,5 milióna eur na projekt a modernizáciu existujúcej strelnice v lokalite Trnava – Štrky.

Bratislava 4. decembra (TASR) – Prostriedky na modernizáciu športovej strelnice v Trnave, ktoré boli súčasťou vládou schválených prostriedkov na výstavbu, modernizáciu a rekonštrukciu športovej infraštruktúry národného významu v rokoch 2019 – 2021, budú určené na výstavbu nového športoviska – Národného streleckého centra. Vláda na stredajšom rokovaní v tejto súvislosti zmenila uznesenie z júna 2019.

V pôvodnom rozhodnutí bolo z 21 miliónového balíka určených 1,5 milióna eur na projekt a modernizáciu existujúcej strelnice v lokalite Trnava – Štrky. „Mestská rada mesta Trnava však neschválila predložený zámer Slovenského streleckého zväzu, zároveň ale poverila primátora mesta hľadať pozemok vo vlastníctve mesta Trnava na vybudovanie Národného streleckého centra,“ pripomína Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v predkladacej správe. "V súčasnosti je možné konštatovať, že mesto Trnava ponúkne na výstavbu Národného streleckého centra v lokalite Trnava nové pozemky,“ dodal rezort.

Celkové predpokladané výdavky spojené s výstavbou Národného streleckého centra vo výške 1.500.000 eur sú zabezpečené v rámci schválených limitov rozpočtu kapitoly ministerstva školstva.

Prostriedky vo výške 21 miliónov eur na modernizáciu a výstavbu športovej infraštruktúry majú pomôcť rozšíriť a zrekonštruovať futbalovú, hokejovú, ale i atletickú infraštruktúru a športoviská pre ďalšie odvetvia. Peniaze majú slúžiť aj vybudovanie univerzitného športového centra – viacúčelovej haly v areáli Ekonomickej univerzity v Bratislave.