Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Ocenili najúspešnejších športovcov Športového centra polície

Na snímke športovci Športového centra polície počas odovzdávania ocenení za rok 2019 za účasti ministerky vnútra SR Denisy Sakovej 9. decembra 2019 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Najúspešnejšími športovcami centra sa tento rok stali reprezentanti a reprezentantky v rýchlostnej kanoistike, pamätné listy a vecné ceny si od ministerky vnútra prevzalo desať z nich.

Bratislava 9. decembra (TASR) - Ministerka vnútra SR Denisa Saková a zástupcovia Športového centra polície (ŠCP) v Bratislave v pondelok ocenili slovenských športovcov tohto roka, ktorí centrum reprezentovali a dosiahli úspechy na medzinárodných súťažiach. Ceny dostalo spolu 17 športovcov, ich 11 trénerov a ďalšie policajti a hasiči.

Najúspešnejšími športovcami centra sa tento rok stali reprezentanti a reprezentantky v rýchlostnej kanoistike, pamätné listy a vecné ceny si od ministerky vnútra prevzalo desať z nich. Ocenili päť športových strelcov a strelkýň vrátane paralympionikov Veroniky Vadovičovej a Radoslava Malenovského. Ďalej reprezentantku v boxe Miroslavu Jedinákovú a atléta Jána Volka, ktorý sa však na odovzdávaní nemohol zúčastniť, keďže je momentálne na zahraničnom sústredení.





"Rezort vnútra sa snaží podporovať športovcov aj ich trénerov," povedala Saková. "Dá sa povedať, že dnes sa na Slovensku rozvíja najmä futbal, cyklistika, športová streľba, kanoistika. Aj v budúcnosti sa budeme snažiť športovcom vytvárať čo najlepšie podmienky, či už pre letné alebo zimné športy," dodala.

Centrum vedie od roku 2016 Juraj Minčík. V pondelok ocenili aj policajtov, ktorí podľa Minčíka popri svojej práci reprezentujú Ministerstvo vnútra SR, a hasičov, ktorí podľa neho držia krok so svetovou špičkou na hasičských majstrovských pretekoch.



Najlepších športovcov ŠCP oceňuje každú sezónu. "Som veľmi hrdý na to, čo naši športovci a tréneri ukázali túto sezónu, a dúfam, že tá budúcoročná olympijská bude rovnako úspešná," hovorí Minčík. Na olympiádu v Tokiu podľa neho športovci centra majú už deväť miesteniek.

"Všetkým želám veľa motivácie, odvahy a entuziazmu, aby všetko, čo za tie roky natrénovali, premenili na úspech a na to, čo si želajú," popriala olympionikom Saková.



Športové centrum polície podľa ministerky vnútra funguje viac ako 25 rokov a za ten čas jeho športovci priniesli na Slovensko vyše 400 medailí z európskych i svetových súťaží a tiež olympijských a paralympijských hier.