Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

Obranca Nemčík zamieril zo Žiliny na hosťovanie do Trondheimu

Na snímke zľava tréner MŠK Žilina Jaroslav Hynek a kapitán Tomáš Nemčík počas tlačovej konferencie pred štartom novej futbalovej sezóny 2023-2024 a úvodným zápasom 1. predkola EKL v Žiline v stredu 12. júla 2023. Foto: TASR - Daniel Stehlík

Záujem o Nemčíka riešilo vedenie Žilinčanov už v lete, nenašli však s nikým spoločnú reč.

Žilina 1. februára (TASR) - Futbalista MŠK Žilina Tomáš Nemčík bude pokračovať vo svojej kariére na severe Európy. Vedenie "šošonov" sa dohodlo na hosťovaní 22-ročného obrancu s klubom Rosenborg BK, kde bude hosťovať do 31. decembra 2024. Nóri si môžu uplatniť aj následnú opciu. Ešte pred odchodom predĺžil Nemčík zmluvu so Žilinou do 31. decembra 2025.

Záujem o Nemčíka riešilo vedenie Žilinčanov už v lete, nenašli však s nikým spoločnú reč. "Tomáš je jeden z hráčov, ktorý sa pohybuje v ´áčku´ už niekoľko sezón. Prešiel si celou akadémiou a už aj v minulosti boli okolo jeho osoby šumy v rámci prestupu do zahraničia. Navyše jeho otec bol hráčom MŠK, pracuje v klube a dôverne sa poznáme. Dohodli sme sa teda na koordinovanom postupe. Teraz prišla konkrétna ponuka z Rosenborgu, pričom sme z neho cítili, že ho to oslovilo. Rýchlo sme našli spoločnú reč s Nórmi, ktorí sú historicky známym klubom. Po neúspešnej vlaňajšej sezóne podnikajú kroky k tomu, aby sa vrátili na pozície, ktoré zastávali. Teší nás, že o našich hráčov je záujem v takých tradičných kluboch, akým je Trondheim," uviedol pre klubový web športový manažér Karol Belaník.