Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: Vedenie ligy sa rozhodlo neotvoriť kolektívnu zmluvu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Súčasnú kolektívnu dohodu medzi NHL a Hráčskou asociáciou (NHLPA) ratifikovali v januári 2013 a jej platnosť vyprší 15. septembra 2022.

New York 31. augusta (TASR) - Vedenie zámorskej hokejovej NHL oznámilo, že nevyužije svoje právo ukončiť platnosť kolektívnej zmluvy už v budúcom roku. Rozhodnutie padlo dva dni pred hraničným termínom, ktorým bol 1. september.

Súčasnú kolektívnu dohodu medzi NHL a Hráčskou asociáciou (NHLPA) ratifikovali v januári 2013 a jej platnosť vyprší 15. septembra 2022. Obe strany však mali v tomto roku právo ukončiť jej platnosť o dva roky skôr, hráčska asociácia má čas na rozhodnutie do 15. septembra.

"NHL verí, že je nevyhnutné pokračovať v budovaní toho, čo sme vytvorili s našimi hráčmi. Preto nevyužijeme právo otvoriť kolektívnu zmluvu," vyhlásil komisár súťaže Gary Bettman. "Sme pripravení na to, že súčasná dohoda zostane platná ešte tri ďalšie sezóny. Dúfame, že nám to umožní pokračovať v progrese hry a bude prínosom pre všetky zúčastnené strany – hráčov, kluby, obchodných partnerov a samozrejme našich fanúšikov," dodal Bettman.

NHL pre nezhody medzi oboma stranami prišla o kompletný ročník 2004/05.