Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

NHL: Ovečkin je prvou hviezdou týždňa, doplnili ho Merzlikins a Toews

Kapitán Washingtonu Capitals Alex Ovečkin (uprostred) sa teší po strelení hetriku v zápase zámorskej hokejovej NHL Washington Capitals - New Jersey Devils vo Washingtone 16. januára 2020. Foto: TASR/AP

Kapitána Washingtonu Ovečkina zvolili za prvú hviezdu, keď v troch zápasoch dosiahol osem gólov, pričom v dvoch dueloch za sebou strelil hetrik.

New York 20. januára (TASR) - Ruský hokejista Alexander Ovečkin, lotyšský brankár Elvis Merzlikins a Jonathan Toews sa stali najlepšími hráčmi minulého týždňa v NHL.

Kapitána Washingtonu Ovečkina zvolili za prvú hviezdu, keď v troch zápasoch dosiahol osem gólov, pričom v dvoch dueloch za sebou strelil hetrik. Pokoril hranicu 692 gólov v profilige a dostal sa na 9. miesto v historickej štatistike, keď prekonal Maria Lemieuxa a dotiahol sa na ďalšiu legendu Stevea Yzermana.

Merzlikins si pripísal dva shutouty, Columbus doviedol k trom víťazstvám s priemerom 0,67 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosťou zákrokov 98,2 percenta. Stal sa iba druhým nováčikom organizácie Blue Jackets, ktorý vyhral dva duely za sebou s čistým kontom.

Trojicu najlepších doplnil Toews z Chicaga. Minulý týždeň nazbieral v štyroch stretnutiach deväť bodov (3+6) a výrazne tak pomohol Blackhawks k stopercentnej bilancii. Informoval o tom web NHL.