Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Šport

NHL: Kovaľčuk prijal ponuku Montrealu, bude spoluhráčom Tatara

Hokejista Iľja Kovaľčuk, archívna foto. Foto: TASR/AP

So svojim novým zamestnávateľom sa dohodol na dvojcestnej jednoročnej zmluve v hodnote 700.000 dolárov v NHL, respektíve 70.000 v AHL.

Montreal 3. januára (TASR) - Ruský veterán Iľja Kovaľčuk prijal ponuku Montrealu Canadiens a v zámorskej hokejovej NHL bude spoluhráčom slovenského útočníka Tomáša Tatára. So svojim novým zamestnávateľom sa dohodol na dvojcestnej jednoročnej zmluve v hodnote 700.000 dolárov v NHL, respektíve 70.000 v AHL.

Tridsaťšesťročný útočník odštartoval sezónu v drese Los Angeles Kings, v 17 zápasoch za nich zaznamenal 3 góly a 6 asistencií. Na ďalších 18 duelov ho tréner nepostavil a klub ho 18. decembra umiestnil na listinu nechránených voľných hráčov.

Montreal má v súčasnosti zranených viacero útočníkov, k dispozícii nie sú Brendan Gallagher, Jonathan Drouin, Paul Byron, Joel Armia a Matthew Peca. Kovaľčuk absolvoval v kariére v NHL 897 zápasov a pripísal si v nich 859 bodov, z toho 436 gólov. Pred návratom do zámoria obliekal štyri roky dres tímu KHL SKA Petrohrad. Informovali o tom oficiálna stránka NHL a portál TSN.