Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hráčmi týždňa v NHL sa stali Scheifele, Hill a Huberdeau

Mark Scheifele (55). Foto: TASR

Prvou hviezdou sa stal Scheifele, ktorý nazbieral za hodnotené obdobie 8 bodov za 5 gólov a 3 asistencie. Winnipeg aj vďaka tomu trikrát zvíťazil a zaujal priebežné 3. miesto v Centrálnej divízii.

New York 3. decembra (TASR) - Najlepšími hráčmi zámorskej hokejovej NHL v uplynulom týždni sa stali center Winnipegu Jets Mark Scheifele, brankár Arizony Coyotes Adin Hill a krídelník Floridy Panthers Jonathan Huberdeau.

Prvou hviezdou sa stal Scheifele, ktorý nazbieral za hodnotené obdobie osem bodov za päť gólov a tri asistencie. Winnipeg aj vďaka tomu trikrát zvíťazil a zaujal priebežné tretie miesto v Centrálnej divízii.

Hill odchytal tri duely a všetky boli víťazné. Mal 59 úspešných zákrokov zo 60 striel, priemer 0,43 gólu na zápas a úspešnosť 98,3 percenta. Arizone pomohol k výhre 4:3 v Minnesote, keď za stavu 3:1 pre domácich vystriedal Raantu a už neinkasoval. V nasledujúcom zápase udržal po prvý raz v kariére čisté konto v zápase proti Nashville Predators (3:0) a týždeň zakončil s 25 zákrokmi vo víťaznom zápase proti St. Louis (6:1).

Huberdeau zaznamenal v uplynulom týždni 9 kanadských bodov (2+7). Florida aj vďaka tomu v štyroch domácich zápasoch dvakrát zvíťazila, raz prehrala po predĺžení a raz v riadnom hracom čase.