Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

NBA: Vedenie profiligy po smrti Bryanta odložilo losangeleské derby

Kobe Bryant Foto: TASR/AP

Po oznámení rozhodnutia sa prvýkrát smerom ku verejnosti oficiálne vyjadrilo aj vedenie klubu z Los Angeles, ktoré sa poďakovalo fanúšikom za podporu a prejavu súcitu.

Los Angeles 28. januára (TASR) - Vedenie basketbalovej NBA sa rozhodlo odložiť na neurčito mestské derby medzi Los Angeles Lakers a Los Angeles Clippers, ktoré sa pôvodne malo odohrať v noci na stredu SEČ. Dôvodom tohto rozhodnutia je tragická smrť dlhoročného hráča Lakers a legendy zámorskej profiligy Kobeho Bryanta.

Práve zápas v domácom Staples Centre mal byť prvým pre hráčov Lakers po nedeľnom páde vrtuľníka neďaleko Los Angeles, pri ktorom Bryant tragicky zahynul aj spolu so svojou 13-ročnou dcérou Giannou a ďalšími siedmimi pasažiermi. "Rozhodnutie sme prijali z úcty ku organizácii Lakers," znie v oficiálnom vyhlásení vedenia profiligy. Najbližšie tak Lakers privítajú v piatok na domácej palubovke Portland Trail Blazers.

Po oznámení rozhodnutia sa prvýkrát smerom ku verejnosti oficiálne vyjadrilo aj vedenie klubu z Los Angeles, ktoré sa poďakovalo fanúšikom za podporu a prejavu súcitu. "Los Angeles Lakers by sa chceli všetkým ľudom poďakovať za úžasnú podporu v týchto ťažkých časoch. Je to veľmi ťažké obdobie pre nás všetkých. Pokračujeme v podpore rodiny Bryantovcov a budeme zdieľať všetky informácie, ktoré budú dostupné," uviedol klub vo vyhlásení.

Nehoda sa udiala v nedeľu približne o desiatej hodine ráno tamojšieho času v blízkosti mesta Calabasas neďaleko Los Angeles. Stroj S-76 Sikorski na palube s deviatimi pasažiermi dostal aj napriek silnej hmle povolenie na odlet podľa špeciálnych vizuálnych letových pravidiel. V tom čase sa vo vzduchu nenachádzali ani patrolujúce policajné helikoptéry. Informáciu priniesla agentúra AFP.