Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

NBA: Markkanen chce smečmi zvýšiť povedomie o klimatických zmenách

Na snímke vľavo hráč Bulls Lauri Markkanen a vpravo hráč Hawks Alex Len v zápase basketbalovej NBA Atlanta Hawks - Chicago Bulls v noci na 2. marca 2019. Foto: TASR/AP

Dvadsaťdvaročný krídelník predstaví pred zápasmi vo vybraných mestách, ktoré poznačilo extrémne počasie, vždy nový smeč.

Chicago 17. januára (TASR) - Fínsky basketbalista Lauri Markkanen sa rozhodol zvýšiť povedomie o klimatických hrozbách a v spolupráci s energetickou spoločnosťou Neste spustil kampaň, ktorá o nich bude informovať.

Dvadsaťdvaročný krídelník predstaví pred zápasmi vo vybraných mestách, ktoré poznačilo extrémne počasie, vždy nový smeč. Pred duelom vo Philadelphii predviedol "blizzard dunk", keďže mesto často trápia snehové víchrice. Markkanen ešte predstaví smeče na tému hurikánov, záplav, vlny horúčav a požiarov.

Cieľom kampane je okrem zvýšenia informovanosti aj finančná podpora najviac zasiahnutých miest vinou nepriaznivého počasia, či živelných katastrof. Markkanen spolupracuje s firmou Neste od roku 2018 a pravidelne sa angažuje v boji s klimatickými zmenami. Neste taktiež prispeje sumou tisíc dolárov za každý jeden bod hráča Chicaga Bulls vo vybraných dueloch priamo do fondu na pomoc pri katastrofách. Informáciu priniesla agentúra DPA.