Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

MS v basketbale: Česi nečakane zdolali Turkov a postúpili z E-skupiny

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR/Henrich Mišovič

Basketbalisti ČR sa v nadstavbovej K-skupine stretnú s Brazíliou a víťazom duelu Grécko - Nový Zéland.

Peking 5. septembra (TASR) - Basketbalisti Českej republiky prekvapujúco postúpili z E-skupiny na majstrovstvách sveta basketbalistov v Číne. V priamom súboji o účasť medzi najlepšou šestnástkou turnaja zdolali Turecko 91:76.

Turci boli pred zápasom vysoko favorizovaným mužstvom. V ich drese nastúpila trojica z NBA a mnoho kvalitných hráčov z Euroligy. V utorok po vynikajúcom výkone prehrali s USA iba o bod v predĺžení (92:93). Lenže vo štvrtok pôsobili unavene. Polčas prehrali o osem bodov 35:43. Do druhého dejstva vstúpili s energiou a rýchlo vyrovnali na 43:43, no potom opäť prenechali iniciatívu súperovi a nedokázali už misky váh prevážiť na svoju stranu.

Jediný český hráč z NBA Tomáš Satoranský podal opäť všestranný výkon, nazbieral 11 bodov, 7 doskokov i asistencií. Strelecky potiahli Čechov krídelník Nymburku Ondřej Balvín s 18 bodmi a pivot Gran Canarie Vojtěch Hruban so 17 bodmi. Turkom nepomohlo ani 24 bodov hráča Clevelandu Cavaliers Cediho Osmana a 16 bodov Furkmana Korkmaza z Philadelphie 76ers.

Česi sa v nadstavbovej K-skupine stretnú s Brazíliou a víťazom duelu Grécko - Nový Zéland.

Basketbalisti Brazílie zdolali Čiernu Horu 84:73 v zápase F-skupiny na majstrovstvách sveta v Číne. Juhoameričania mali už postup istý a duel s Čiernou Horou sa im neprenesie do nadstavbovej časti. Kanada zdolala suverénne Senegal 82:60. Obe mužstvá budú bojovať už iba o konečné 17. miesto.

E-skupina /Šanghaj/:

Turecko - Česko 76:91 (35:43)

F-skupina /Nanking/

Brazília - Čierna Hora 84:73 (43:38)

G-skupina /Šen-čen/:

Nemecko - Jordánsko 96:62 (48:36)

H-skupina /Tung-kuan/

Kanada - Senegal 82:60 (33:32)