Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Michalovce využili poľavenie Nitry, Kabáč: Ukázali sme charakter

Na snímke zľava Martin Bodák, brankár Stanislav Škorvánek (obaja Michalovce) a Róbert Bačo (Nitra) pri strelení tretieho gólu v druhom zápase semifinále play off Tipos extraligy v hokeji HK Dukla Ingema Michalovce - HK Nitra 4. apríla 2024 v Michalovciach. Foto: TASR - Roman Hanc

Zdrvujúci záver Michalovčanov priniesol päť presných zásahov v priebehu 14 a pol minúty. Obrat naštartoval Michal Kabáč, ku ktorému sa pridal Samuel Solenský.

Nitra 8. apríla (TASR) - Hokejisti Michaloviec zvládli tretí súboj semifinále play off Tipos extraligy a na ľade Nitry zdramatizovali priebeh série. Nitrania viedli do 45. minúty 4:2, no poľavenie ich stálo víťazstvo, ktoré mohlo definitívne zlomiť odpor druhého tímu základnej časti. Michalovce však využili stratu koncentrácie "corgoňov" a piatimi gólmi v priebehu necelých 15 minút si zdvihli sebavedomie do ďalšieho priebehu.

Nitrania predviedli výborný vstup do prvej aj tretej časti hry. Na začiatku zápasu odskočili zásluhou Tomáša Hrnku a Jakuba Lacku na rozdiel dvoch gólov, no hostia dokázali manko zmazať. Mužstvo spod Zobora využilo v 42. minúte presilovú hru o dvoch hráčov, keď sa presadil druhýkrát v stretnutí Hrnka. Na 4:2 o 36 sekúnd zvýšil Robby Jackson a zdalo sa, že domáci sa priblížia k postupu do finále. Od tohto momentu však prišlo poľavenie, ktoré tím trénera Antonína Stavjaňu vyšlo draho. "Dvakrát sme viedli o dva góly a prehrali sme si to sami. Individuálne chyby a nekoncentrovanosť nás stáli zápas. Mali sme to výborne rozohrané, no ´pokašľali´ sme to. Myslím si, že sme boli až príliš uvoľnení, vypli sme sa, žiaľ, to sa v play off nevypláca. Pozrieme si to na videu, a verím, že sa z toho poučíme do štvrtého zápasu. Nemyslím si, že Michalovce niečo zmenili, držali stredné pásmo. Šancí sme mali dosť a im oproti prvým dvom zápasom zachytal brankár. Bolo to iba o nás a my sme si to prehrali," uviedol po stretnutí nitriansky útočník Samuel Buček.

Zdrvujúci záver Michalovčanov priniesol päť presných zásahov v priebehu 14 a pol minúty. Obrat naštartoval Michal Kabáč, ku ktorému sa pridal Samuel Solenský. Domáca striedačka zareagovala výmenou na brankárskom poste a Samiho Aittokallia nahradil Libor Kašík. Ani to však nezastavilo rozbehnutých hostí, ktorí využili momentum a školácku chybu obrancu Alexa Cottona potrestal Marek Valach - 4:5. Zaskočení Nitrania v závere ešte vrhli všetko do útoku, no počas hry bez brankára sa v útočnom pásme neusadili a prvé víťazstvo Michaloviec potvrdil do prázdnej bránky Kabáč, ktorý skompletizoval hetrik. "Ja si myslím, že rozhodla tímová hra. Každý dal nejaký kus práce, aby zápas skončil tak, ako skončil. Síce sme prehrávali o dva góly, ale ukázali sme charakter, nezlomili sa a vyhrali. Oproti prvým dvom duelom sme boli kompaktnejší, nedávali sme súperovi taký veľký priestor medzi obrancami. Boli sme aj efektívnejší, práve to zdobilo u nás Nitru," povedal autor troch gólov Kabáč, ktorý zaznamenal prvý hetrik v najvyššej slovenskej súťaži: "Niekedy to padne aj na mňa. V prvom rade však musím vyzdvihnúť všetkých spoluhráčov a poďakovať im. Po mojom hlúpom faule, keď sme inkasovali tretí gól, sme sa nakopli a každý tomu veril."