Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Messi dvoma gólmi zariadil výhru FC Barcelona v derby s Espanyolom

Hráč Barcelony Lionel Messi (vľavo) oslavuje svoj druhý v zápase 29. kola španielskej La Ligy FC Barcelona - Espanyol Barcelona v Barcelone 30. marca 2019. Foto: FOTO TASR/AP

Slovenský reprezentačný stredopoliar Stanislav Lobotka odohral celé stretnutie pri domácom víťazstve Celty Vigo nad Villarrealom.

Madrid 30. marca (TASR) - Futbalisti FC Barcelona zvíťazili v sobotňajšom mestskom derby nad Espanyolom 2:0. Oba góly domácich "blaugranas" strelil Lionel Messi a s 31 presnými zásahmi kraľuje tabuľke strelcov španielskej ligy.

Úradujúci majster natiahol sériu víťazstiev v La Lige na šesť zápasov a na čele tabuľky má pred druhým Atleticom Madrid už 13-bodový náskok, to má však k dobru večerný duel na pôde Alavesu (20.45).

Slovenský reprezentačný stredopoliar Stanislav Lobotka odohral celé stretnutie pri domácom víťazstve Celty Vigo nad Villarrealom 3:2. Galícijský tím prehrával už v 15. minúte 0:2, no nezložil zbrane a v priebehu druhého polčasu dokázal skóre otočiť tromi presnými zásahmi. O dva sa postaral Iago Aspas, ktorý nastúpil na svoj prvý zápas po zranení. Tridsaťjedenročný útočník sa vrátil do súťažnej akcie po tom, čo vynechal tri mesiace pre problémy s lýtkovým svalom. Celta je v tabuľke naďalej na zostupovom 18. mieste, ale od sedemnásteho Villarrealu ju delí už len bod.

V ďalšom sobotňajšom zápase 29. kola domáce Getafe podľahlo Leganes 0:2.



La Liga - 29. kolo:

FC Barcelona - Espanyol Barcelona 2:0 (0:0)

Góly: 71. a 89. Messi



FC Getafe - CD Leganes 0:2 (0:0)

Góly: 50. Santos, 83. Juanfran


Celta Vigo - FC Villarreal 3:2 (0:2)

Góly: 50. a 86. Aspas (druhý z 11 m), 71. Gomez - 11. Ekambi, 15. Alfonso

/S. Lobotka (Celta) odohral celý zápas/