Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Kompany prenechá v Anderlechte koučovanie počas duelov asistentovi

Na archívnej snímke vpravo Vincent Kompany. Foto: TASR/AP

Zodpovednosť za taktiku i striedania počas zápasu na seba preberie asistent Simon Davies, Kompany bude pokyny napĺňať na ihrisku ako kapitán tímu.

Brusel 22. augusta (TASR) – Hrajúci kouč futbalistov Anderlechtu Brusel Vincent Kompany sa po nevydarenom začiatku sezóny vzdá niektorých trénerských povinností. Zodpovednosť za taktiku i striedania počas zápasu na seba preberie asistent Simon Davies, Kompany bude pokyny napĺňať na ihrisku ako kapitán tímu.

Anderlecht je po štyroch kolách belgickej ligy stále bez víťazstva, okrem dvoch remíz utrpel aj dve prehry. Minulý víkend prehral na pôde Kortrijku po "výbuchu" v druhom polčase 2:4. V 16-člennej tabuľke mu patrí momentálne 13. priečka.

Davis, ktorý s Kompanym prišiel z Manchestru City, vysvetlil zmenu tým, že mužstvo potrebuje stabilitu. "Vincent sa môže koncentrovať na svoje hráčske úlohy," dodal k novému systému, s ktorým Anderlecht vyrukuje už v piatok v zápase proti úradujúcemu majstrovi KRC Genk.

Kompany sa do materského klubu z Bruselu vrátil po 11-ročnom pôsobení v Manchestri City. Štvornásobný majster Premier League sa ujal úlohy hlavného trénera a zároveň pokračuje v aktívnej hráčskej kariére. Informovala o tom agentúra AP.