Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Jonathan Milan vyhral 11. etapu, na čele zostal Pogačar

Na snímke sa Jonathan Milan teší z víťazstva. Foto: TASR/AP

Úvodná polovica stredajšej trasy mala zvlnený charakter a cyklisti počas nej prekonali asi 1800 výškových metrov.

Francavilla al Mare 15. mája (TASR) - Domáci cyklista Jonathan Milan triumfoval v stredajšej 11. etape Giro d´Italia. Jazdec tím Lidl-Trek sa presadil v záverečnom hromadnom špurte a 207 km dlhú trasu z Foianoa di Val Fortore do Francavilla al Mare zvládol za 4:23:18 hodiny. Druhý skončil Belgičan Tim Merlier zo Soudal QuickStep a tretí finišoval Austrálčan Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck). Na čele celkového poradia zostal Slovinec Tadej Pogačar zo SAE Team Emirates.

Úvodná polovica stredajšej trasy mala zvlnený charakter a cyklisti počas nej prekonali asi 1800 výškových metrov. Tu prišlo aj k viacerým únikom a od pelotónu sa odtrhli Tim van Dijke a Edoardo Affini z Vismy spolu s Thomasom Championom z Cofidisu. Trojica si vytvorila najviac trojminútový náskok, no ten sa v druhej polovici etapy, ktorá sa išla už po rovine, rýchlo scvrkol na 40 sekúnd. Šprintérske tímy trojicu už ďalej nepustili a dostihli ju 35 km pred cieľom.

Odtiaľ išiel pelotón už pokope a rozhodlo sa podľa predpokladov v hromadnom finiši. Situácia na čele bola veľmi nervózna a v samom závere prišlo aj k väčšiemu pádu. Favoriti sa mu však vyhli a Milan opäť ukázal najlepšiu formu v špurte, rovnakým spôsobom vyhral aj štvrtú etapu s cieľom v Andore.



výsledky 11. etapy (Foiano di Val Fortore - Francavilla al Mare, 207 km):

1. Jonathan Milan (Tal./Lidl-Trek) 4:23:18 h, 2. Tim Merlier (Belg./Soudal QuickStep), 3. Kaden Groves (Aus./Alpecin-Deceuninck), 4. Giovanni Lonardi (Tal./Polti Kometa), 5. Laurence Pithie (N.Zél./Groupama-FDJ), 6. Juan Sebastián Molano (Kol./SAE Team Emirates), 7. Danny van Poppel (Hol./Bora-Hansgrohe), 8. Fernando Gaviria (Kol./Movistar), 9. Phil Bauhaus (Nem./Bahrajn-Victorious), 10. Stanislaw Aniolkowski (Poľ./Cofidis) všetci rovnaký čas



celkové poradie:

1. Tadej Pogačar (Slov./SAE Team Emirates) 41:09:26 h, 2. Daniel Felipe Martinez (Kol./Bora-Hansgrohe) +2:40 min, 3. Geraint Thomas (V.Brit./Ineos Grenadiers) +2:56, 4. Ben O'Connor (Aus./AG2R La Mondiale) +3:39, 5. Antonio Tiberi (Tal./Bahrajn Victorious) +4:27, 6. Romain Bardet (Fr./dsm) +4:57, 7. Lorenzo Fortunato (Tal./Astana) +5:19, 8. Filippo Zana (Tal./Jayco AlUla) +5:23, 9. Einer Augusto Rubio Reyes (Kol./Movistar) +5:28, 10. Thymen Arensman (Hol./Ineos) +5:52