Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

TIPSPORT LIGA: Obranca Jankovič a útočník Surovka zamierili do Žiliny

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Obranca Jankovič sa vracia do Tipsport Ligy po jednej sezóne strávenej v najvyššej poľskej súťaži.

Žilina 13. augusta (TASR) - Vedenie tipsportligového klubu MsHK DOXXbet Žilina si zmluvne zaviazalo ďalších dvoch hráčov, ktorí sú s A-mužstvom v príprave na sezónu 2018/2019. Do tímu "vlkov" pribudli obranca Ivan Jankovič a útočník Filip Surovka. Klub o tom informoval prostredníctvom Facebooku.

Obranca Jankovič sa vracia do Tipsport Ligy po jednej sezóne strávenej v najvyššej poľskej súťaži. V drese GKS Jastrzebie v nej odohral celkovo 44 zápasov, v ktorých dosiahol bilanciu 2 góly a 4 asistencie. V najvyššej slovenskej súťaži už pôsobil v tímoch Skalice, Banskej Bystrice, Košíc a aj slovenskej "dvadsiatky".

Útočník Filip Surovka nadviaže na krátke pôsobenie v Žiline v sezóne 2012/2013. V ročníku 2017/2018 obliekal dresy Nových Zámkov a Detvy, predtým pôsobil aj Martine či Slovane Bratislava. V uplynulom ročníku dosiahol v Tipsport Lige celkovú bilanciu 6 gólov a 14 asistencií v 67 zápasoch.

Žilinský klub nedávno oznámil uzavretie zmlúv aj s Filipom Ondrušom, Emilom Baginom, Richardom Jenčíkom, Dominikom Rehákom, Matejom Síkelom či brankárom Marošom Mikolášom.