Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Vítkovice potvrdili angažovanie Wojnara, bude asistent trénera Bruka

Na snímke Vlastimil Wojnar. Foto: TASR - František Iván

Wojnar v súčasnosti vedie Spišskú Novú Ves, ktorú čakal v utorok rozhodujúci siedmy zápas semifinálovej série play off Tipos extraligy s Košicami (18.30 h).

Spišská Nová Ves 16. apríla (TASR) - Český hokejový tréner Vlastimil Wojnar bude v novej sezóne pôsobiť na striedačke Vítkovíc. Vedenie ostravského klubu na svojom webe potvrdilo, že 46-ročný kouč bude asistent nového hlavného trénera Davida Bruka. Realizačný tím doplní ďalší asistent Pavel Trnka.

Wojnar v súčasnosti vedie Spišskú Novú Ves, ktorú čakal v utorok rozhodujúci siedmy zápas semifinálovej série play off Tipos extraligy s Košicami (18.30 h). "Všetci traja sú nesporne kvalitní a skúsení tréneri. Vlasta Wojnar patrí k novým trénerom, poznám ho ešte zo svojho niekdajšieho pôsobenia v mládeži Třinca. Je progresívny a o jeho kvalitách svedčí aj to, že na Slovensku s pôvodne dosť podceňovaným tímom dokázal uhrať pred rokom bronz a aj v tejto sezóne bojuje aktuálne v semifinále play off. Veríme, že nová trénerská trojica bude úspešná," uviedol pre klubový web športový riaditeľ Vítkovíc Roman Šimíček.

Wojnar už dávnejšie prezradil, že prestup do Vítkovíc sa začal realizovať po úvodnej reprezentačnej prestávke. Pre definitívny odchod do českého extraligového klubu sa rozhodol po Novom roku. "Na začiatku roka ma Vítkovice oslovili opäť a tentoraz som sa rozhodol ponuku prijať. Už len z toho dôvodu, že bývam blízko. Pre mňa to bude návrat po troch rokoch a celkom sa už teším," povedal český tréner nedávno pre JOJ Šport. Wojnar okrem dvojročného angažmánu v slovenskej extralige pôsobil aj dve sezóny v chorvátskom Záhrebe. Tamojšiu reprezentáciu viedol počas olympijskej kvalifikácie v sezóne 2019/2020.