Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

HK Nitra podporí hokej v Šali, na programe je aj malé Winter Classic

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Súčasťou nevšednej akcie bude zápas šalianskych amatérov proti A-mužstvu HK Nitra, ktorý sa uskutoční na ľadovej ploche pod holým nebom.

Nitra/Šaľa 10. decembra (TASR) - Vedenie a hráči HK Nitra podporia mládežnícky klub, ktorý vznikne v Šali. Súčasťou nevšednej akcie bude zápas šalianskych amatérov proti A-mužstvu HK Nitra, ktorý sa uskutoční na ľadovej ploche pod holým nebom. Informovala o tom stránka nitra.dnes24.sk.

"Myslíme si, že my ako väčší klub by sme mali pomôcť takýmto klubom, ktoré začínajú, takpovediac, na zelenej lúke. Chceme podporiť tých ľudí, páčilo sa nám ich nadšenie vytvoriť mužstvo, ktoré tam kedysi dávno fungovalo," uviedol prezident HK Nitra Miroslav Kováčik. Exhibičný zápas je na programe vo štvrtok 13. decembra v Šali, jeho myšlienkou bude podporiť nábor detí zo Šale a okolia. Vznik nového klubu neďaleko Nitry víta aj tipsportligista. Na zápase by sa malo zúčastniť celé nitrianske A-mužstvo s výnimkou hráčov, ktorí si budú v tom čase plniť reprezentačné povinnosti. "Dá sa povedať, že to bude také nitrianske Winter Classic. Keďže nie sme súčasťou toho najväčšieho, ktoré sa organizuje v rámci ligy, aspoň takto si to chalani vyskúšajú," dodal Kováčik.