Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Liverpool zdolal Manchester United a na čele má už 16-bodový náskok

Hráč Liverpoolu Virgil van Dijk oslavuje úvodný gól do bránky Manchesteru United vo futbalovom zápase anglickej Premier League FC Liverpool - Manchester United v Liverpooli 19. januára 2020. Foto: TASR/AP

Tri body zabezpečil domácim holandský stopér Virgil van Dijk, ktorý v 14. minúte po rohovom kope poslal loptu hlavou pod brvno.

Londýn 19. januára (TASR) -Anglický futbalový klub FC Liverpool systematicky kráča za titulom. V 23. kole najvyššej súťaže zdolali "Reds" na vlastnom štadióne Anfield Road rivala Manchester United 2:0 a vyhrali už trinásty ligový zápas v sérii. Liverpool má na čele tabuľky už 16-bodový náskok pred druhým Manchestrom City, pričom má ešte jeden duel k dobru.

Tri body zabezpečil domácim holandský stopér Virgil van Dijk, ktorý v 14. minúte po rohovom kope poslal loptu hlavou pod brvno. V tretej minúte nadstaveného času stanovil konečný výsledok po úniku egyptský útočník Mohamed Salah.

Liverpool naposledy v lige nebodoval naplno 20. októbra, keď remizoval na pôde Manchestru United 1:1. V prebiehajúcej sezóne Premier League vyhral všetky ostatné zápasy a na konte má 64 bodov. Druhé City ich nazbieralo 48, tretí Leicester o tri menej. Piaty Manchester United stráca na Liverpool už 30 bodov.

V prvom nedeľnom zápase zvíťazili hráči Burnley nad Leicesterom 2:1, keď v druhom polčase otočili zo stavu 0:1.

Anglický futbalový klub Manchester United sa musí niekoľko týždňov zaobísť bez zraneného Marcusa Rashforda.

Dvadsaťdvaročný útočník si zranil chrbát v druhom polčase stretnutia FA Cup-u proti Wolverhamptonu (1:0). "Už predtým mal problémy a v zápase inkasoval zopár úderov. Dáme mu čas na zotavenie a odpočinok. Vždy sa zotavil rýchlo a dúfajme, že tomu tak bude aj v tomto prípade," cituje agentúra AP slová trénera Oleho Gunnara Solskjaera.


sumáre:



FC Burnley – FC Leicester City 2:1 (0:1)

Góly: 56. Wood, 79. Westwood – 33. Barnes



FC Liverpool – FC Manchester United 2:0 (1:0)

Góly: 14. van Dijk, 90.+3 Salah