Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

FORTUNA LIGA: DAC si na Tipsport Cupe vybojoval tretie miesto

Futbalisti DAC Dunajská Streda sa tešia zo streleného gólu, ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

O víťazovi duelu tak rozhodol jedenástkový rozstrel. Za DAC uspeli Divkovič, Fábry, Kružliak, Ramirez a Boateng, nepremenil iba Davis.

Ta' Qali 27. januára (TASR) - Víťazom zimného turnaja Tipsport Cup na Malte sa stali futbalisti FK Mladá Boleslav. Vo finále si poradili so Zbrojovkou Brno po jedenástkovom rozstrele 4:3, zápas sa skončil v riadnom hracom čase nerozhodne 1:1. V drese Brna sa predstavili aj traja Slováci - obranca Juraj Kotula a stredopoliari Adam Čermák a Damian Baris.

Tretie miesto obsadili hráči DAC Dunajská Streda, ktorí v súboji o bronz zdolali Baník Ostrava po rozstrele 5:4, zápas sa po 90 minútach skončil rovnako 1:1.

Tipsport Cup - o bronz:



Baník Ostrava - DAC Dunajská Streda 1:1 (0:0), 4:5 rozstrel z 11 m
Góly: 70. Smola - 56. Davis

Ostrava: Laštůvka – Fillo (61. Reiter), Pokorný, Svozil, Holzer (85. Fleišman) – Hrubý (61. Jirásek), Kuzmanovič, Kaloč – Lalkovič, Šašinka, Granečný (61. Smola)
DAC: Jedlička (46. Száráz) - Blackman, Lalatovič (82. Boateng), Beskorovainyi, Davis - Fábry, Kružliak - Javro (3. Phillips, 67. Schäfer), Divkovič, K. Vida - Ramirez


Prvú šancu zápasu mal ostravský Šašinka, ale strelou z pravej strany rozvlnil iba bočnú sieť. Baník mal v prvom polčase viac z hry, snažil sa rozvíjať hru najmä po krídlach. DAC sa k vážnejšej akcii dostal až po dvadsiatich minútach hry, no center Blackmana nenašiel v šestnástke adresáta. Českí futbalisti potom niekoľkokrát ohrozili bránku Jedličku, ale stav prvého polčasu zostal bezgólový.

Po prestávke mal dobrú šancu z priameho kopu Fábry, lopta z jeho ľavačky len tesne minula konštrukciu bránky. V 56. minúte z takmer identického miesta to skúsil tentokrát Davis a jeho strela už skončila v sieti. DAC tento gól nabudil, vzápätí mohol pridať ďalší, Divkoviča však v tutovke vychytal Laštůvka. V 70. minúte poslal slabú prihrávku brankárovi Szárázovi Vida, na čo skvele zareagoval Smola a bez problémov dopravil loptu do siete - 1:1. Ďalšie gólové šance si už ani jeden tím nevypracoval, o víťazovi duelu tak rozhodol jedenástkový rozstrel. Za DAC uspeli Divkovič, Fábry, Kružliak, Ramirez a Boateng, nepremenil iba Davis. Brankár Dunajskej Stredy Száráz chytil dva pokusy súpera.

Dominik Kružliak, obranca DAC: "Myslím si, že sme odohrali dobrý zápas, z našej strany sa mi páčila defenzíva. Inkasovali sme hlúpy gól, ale remíza je spravodlivá. Na jedenástky sa nám podarilo zvíťaziť, ale teší ma, že sme podali lepší výkon ako v sobotu."
Luboš Kozel, tréner Ostravy: "Škoda, že sa nám nepodarilo zvíťaziť aspoň na jedenástky, ale s výkonom som spokojný. Približujeme sa k tomu, čo chceme hrať. Hrali sme podstatne lepšie, ako v predošlom zápase."

Tipsport Cup - finále:



Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav 1:1 (0:1), 3:4 rozstrel z 11 m
Góly: 61. Fousek – 45.+1 Wágner