Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Drogba, Park aj Yorke sa zúčastnia na májovej exibícii v Sydney

Didier Drogba Foto: TASR/AP

Na podujatie s názvom "Football for Fires", ktoré sa uskutoční 23. mája na Olympijskom štadióne v Sydney, už vopred prisľúbilo účasť niekoľko bývalých futbalistov.

Sydney 28. januára (TASR) - Bývalé hviezdy anglickej futbalovej Premier League Didier Drogba, Park Ji-Sung a Dwight Yorke sa zúčastnia na májovej exibícii v Sydney, z ktorej výťažok pôjde na pomoc pri zotavení Austrálie po ničivých požiaroch. Austrálska futbalová federácia zároveň uviedla, že časť výnosov poputuje aj na podporu a obnovu futbalových klubov a zariadení v oblastiach priamo postihnutých rozsiahlymi požiarmi.

Na podujatie s názvom "Football for Fires", ktoré sa uskutoční 23. mája na Olympijskom štadióne v Sydney, už vopred prisľúbilo účasť niekoľko bývalých futbalistov ako Emil Heskey, Dario Šimič, Pedro Mendes, David Trezeguet či Claudio Marchisio. Z domácich hráčov sa pripojí bývalý brankár Manchestru United či Chelsea Londýn Mark Bosnich, John Aloisi či bývalý kapitán reprezentácie Mark Milligan, ktorý len pred pár týždňami ukončil profesionálnu kariéru.

Lesné požiare v Austrálii si od septembra vyžiadali najmenej 33 obetí a zničili viac ako 3000 domov. Podľa agentúry AP zhorelo približne 10,6 milióna hektárov pôdy.