Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

FED CUP: Tenistky SR nastúpia proti Veľkej Británii na antuke v NTC

Na archívnej snímke zľava kapitán tímu Matej Lipták, Viktória Kužmová a Anna Karolína Schmiedlová. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Zápas sa uskutoční 7.-8. februára 2020. Jeho víťaz si zabezpečí účasť v Budapešti, kde bude tucet tímov 14.-19. apríla bojovať o cennú trofej.

Bratislava 23. októbra (TASR) - Slovenské tenistky odohrajú kvalifikačný duel o postup na finálový turnaj Pohára federácie proti Veľkej Británii na antuke v bratislavskom NTC. Zápas sa uskutoční 7.-8. februára 2020. Jeho víťaz si zabezpečí účasť v Budapešti, kde bude tucet tímov 14.-19. apríla bojovať o cennú trofej.

Istotu účasti na finálovom turnaji už majú tohtoroční finalisti Austrália a Francúzsko, ďalej domáce Maďarsko a Česko ako držiteľ voľnej karty od ITF. Kvarteto doplní osem úspešných kvalifikantov. Informovala o tom oficiálna webová stránka Slovenského tenisového zväzu.

S Britkami majú Slovenky priaznivú bilanciu 1:0, v roku 2006 ich zdolali na turnaji 1. skupiny regionálnej zóny v bulharskom Plovdive. Zverenky kapitána Mateja Liptáka sa v apríli po triumfe 3:1 nad Brazíliou na antuke v NTC udržali v II. svetovej skupine. Dva body získala Dominika Cibulková, ktorá pred domácimi fanúšikmi ukončila svoju fedcupovú kariéru, tretí pridala Viktória Kužmová. Koncom júna schválili nový model Pohára federácie, ktorý by mal zvýšiť atraktivitu tejto prestížnej tímovej súťaže.