Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

VIDEO: DAVIS CUP: Slovenskí tenisti prehrávajú so Švajčiarskom

Na snímke smutný slovenský tenista Martin Kližan po prehre v zápase proti Švajčiarovi Sandrovi Ehratovi v úvodnej dvojhre 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára tenisových družstiev Slovensko - Švajčiarsko v Bratislave 13. septembra 2019. Foto: TASR Jaroslav Novák

Kližanovi, ktorý je vo svetovom rebríčku ATP o 196 miest vyššie ako Ehrat, nevyšiel úvod zápasu.

Bratislava 13. septembra (TASR) - Slovenskí tenisti prehrávajú v zápase 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára so Švajčiarskom 0:1. O úvodný bod pre Helvétov sa na antuke v bratislavskom NTC postaral Sandro Ehrat, ktorý nečakane zdolal slovenskú jednotku Martina Kližana 6:2, 7:6 (7). V druhom singli si pod otvorenou strechou AXA arény zmerali sily slovenská dvojka Andrej Martin a švajčiarska jednotka Henri Laaksonen.

Kližanovi, ktorý je vo svetovom rebríčku ATP o 196 miest vyššie ako Ehrat, nevyšiel úvod zápasu. V treťom geme po dvojchybe stratil servis, Švajčiar následne potvrdil brejk a ujal sa vedenia 3:1. Ehrat dokázal s Kližanom držať krok vo výmenách, robil minimum nevynútených chýb. Za stavu 4:2 po dvoch víťazných bekhendoch opäť Kližana brejkol a prvý set sa stal jasne jeho korisťou.

V druhom dejstve pridal Kližan na agresivite, za stavu 1:1 sa po víťaznom returne dostal k prvému brejkbalu v zápase, no Ehrat ho odvrátil a udržal si servis. Švajčiar kládol tuhý odpor, za stavu 3:3 mal možnosť získať rozhodujúci brejk, Kližan však zahral dobrý volej. Najlepšieho slovenského singlistu odvrátený brejkbal povzbudil a v ďalšom geme viedol pri podaní Ehrata 40:15, no Švajčiar získal potom štyri fiftíny za sebou a vyrovnal na 4:4. V jedenástom geme Švajčiar prelomil podanie súpera, hoci Kližan viedol už 40:0 a išiel podávať na víťazstvo v stretnutí. Za stavu 30:0 bol dve loptičky od triumfu, Kližan však zabojoval a vynútil si tajbrejk. V ňom viedol slovenský tenista 5:3, no Ehrat otočil nepriaznivý vývoj a napokon slávil úspech. Za stavu 8:7 premenil po úspešnom obhodení v poradí druhý mečbal.

Kližan bol po prehre s Ehratom sklamaný. "Dnes som hral zlý tenis a zaslúžene som prehral. Som smutný. Súper skvele servoval, triafal lajny, jeho podania mali rýchlosť cez ľ00 km/h. Ťažko sa mi čítal jeho servis. Vo všetkých aspektoch bol lepší. V tajbrejku som bojoval, no v koncovke mal navrch Ehrat. Dnes som robil toľko nevynútených chýb, že sa mi z toho točila hlava," uviedol líder slovenského tímu.



Ehrat mal z víťazstva nad Kližanom, ktorý bol v minulosti v elitnej svetovej tridsiatke, veľkú radosť. "Bol to jeden z mojich najlepších výkonov, získal som veľmi cenný skalp. Pred zápasom som si nerobil ťažkú hlavu z toho, že som bol v pozícii outsidera. Veril som si, v dôležitých momentoch mi veľmi pomohlo kvalitné podanie."

1. skupina euro-africkej zóny Davisovho pohára



SLOVENSKO - Švajčiarsko 0:1

Martin Kližan - Sandro Ehrat 2:6, 6:7 (7)

nasleduje Andrej Martin - Henri Laaksonen

sobota

16.00

Filip Polášek, Igor Zelenay - Marc-Andrea Hüsler, Laaksonen

Kližan - Laaksonen, Martin - Ehrat