Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Chára trénoval so zlomenou čeľusťou, tréner nevylúčil jeho štart

Zdeno Chára po zásahu pukom. Foto: TASR/AP

Vo štvrtok Chára vykorčuľoval na ľad, no ako informoval denník Boston Globe, o jeho štarte rozhodnú lekári.

Boston 6. júna (TASR) - Slovenský hokejista Zdeno Chára by mohol v noci na piatok nastúpiť v piatom zápase finále Stanleyho pohára NHL napriek zlomenej čeľusti. Štart Cháru bol otázny, kapitán Bostonu však absolvoval vo štvrtok predzápasové rozkorčuľovanie.

Štyridsaťdvaročný obranca nedohral štvrtý zápas na ľade St. Louis po tom, ako ho v druhej tretine trafil do tváre puk po tečovanej strele Braydena Schenna a spôsobil mu krvavú ranu na ústach. Chára zamieril do šatne na ošetrenie a hoci sa na začiatku tretej tretiny objavil na striedačke Bostonu s celotvárovým krytom, do hry už nezasiahol. Lekári mu odporučili, aby so zranením nepokračoval.

Vo štvrtok Chára vykorčuľoval na ľad, no ako informoval denník Boston Globe, o jeho štarte rozhodnú lekári. Posledné slovo budú mať aj v prípade Matta Grzelcyka, ktorý má symptómy otrasu mozgu. "Uvidíme, ako sa budú cítiť tesne pred zápasom," uviedol tréner "Medveďov" Bruce Cassidy.

"V play off má veľa hráčov nejaké zranenie, ale je to výzva, ktorú musíte prijať, lebo chcete hrať. Nie som ničím výnimočný v porovnaní s akýmkoľvek hráčom v akomkoľvek tíme. Nemyslíte na riziko, myslíte iba na zápas. Ale uvedomujem si, že nepôjdem do zápasu, keby mi to malo ublížiť," citovala Cháru agentúra AP.

Stav finálovej série medzi Bruins a Blues je nerozhodný 2:2, piaty zápas je na programe v Bostone v noci na piatok od 02.00 SELČ.