Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Bývalý šéf FIFA Blatter je pripravený vypovedať

Na archívnej snímke Joseph Blatter. Foto: TASR/AP

Reagoval tak na vyšetrovanie bývalého prezidenta Európskej futbalovej únie (UEFA) Michela Platiniho.

Berlín 4. júla (TASR) - Bývalý prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Joseph Blatter je pripravený objasniť francúzskym orgánom všetky podrobnosti o udelení organizácie MS Kataru. Reagoval tak na vyšetrovanie bývalého prezidenta Európskej futbalovej únie (UEFA) Michela Platiniho, ktorého francúzske orgány vyšetrujú práve pre MS 2020.

"Som pripravený pomôcť objasniť všetky tieto veci," citovala agentúra DPA 83-ročného Švajčiara, ktorý to uviedol v rozhovore pre BBC. "Aj som počul, že by so mnou chceli hovoriť," dodal.

Platini bol na čele UEFA od roku 2007 do 2015, keď ho Etická komisia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) dištancovala za podozrivú platbu práve od šéfa FIFA Seppa Blattera vo výške 2 miliónov švajčiarskych frankov. Ani jednému z nich síce nedokázali korupciu, napokon však oboch potrestali za iné porušenia pravidiel, napríklad konflikt záujmov. Okolo Blattera stále prebieha niekoľko vyšetrovaní, ale on trvá na svojej nevine. "Sú to už štyri roky a nič sa nepreukázalo, tento prípad by mali uzavrieť," povedal Blatter.