Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

MS WTA: Svitolinová nastúpi vo finále proti Bartyovej

Na snímke austrálska tenistka Ashleigh Bartyová vracia loptičku Češke Karolíne Plíškovej v semifinálovom zápase turnaja MS WTA Tour v čínskom Šen-čeni 2. novembra 2019. Foto: TASR/AP

Bartyová v prvom sete nenašla recept na vlaňajšiu finalistku šampionátu WTA.

Šen-čen 2. novembra (TASR) - Najvyššie nasadená austrálska tenistka Ashleigh Bartyová bude v nedeľu súperkou Ukrajinky Jeliny Svitolinovej vo finále dvojhry na MS WTA Tour v čínskom Šen-čene. V druhom semifinále zdolala turnajovú dvojku Češku Karolínu Plíškovú 4:6, 6:2, 6:3. Šampiónka Roland Garros si už v predstihu zabezpečila post koncoročnej svetovej jednotky.

Bartyová v prvom sete nenašla recept na vlaňajšiu finalistku šampionátu WTA. Plíšková výborne podávala, dokázala súperku dostať pod tlak. Od stavu 2:2 v druhom dejstve však bola Austrálčanka na dvorci lepšou hráčkou. Umne menila rytmus, účinne využívala slajz. Plíšková stratila úderovú istotu, robila priveľa nevynútených chýb, čo bola voda na mlyn Bartyovej. V treťom sete Austrálčanka vďaka brejku v šiestom geme odskočila Plíškovej na 5:2 a zápas už dotiahla do úspešného konca.

Bartyová má so Svitolinovou nepriaznivú bilanciu 0:5, v Šen-čene sa ju pokúsi prvýkrát zdolať a ukončiť jej deväťzápasovú víťaznú sériu na Masters. "Finálový zápas si chcem užiť. Nemám čo stratiť. pokúsim sa zakončiť mimoriadne úspešnú sezónu víťazne," uviedla Austrálčanka pre akreditované médiá po postupe do prvého finále na MS WTA Tour v kariére.

Dvojhra - semifinále:

Ashleigh Bartyová (1-Austr.) - Karolína Plíšková (2-ČR) 4:6, 6:2, 6:3