Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

V Saudskej Arábii odhalili dejisko odvety Ruiz - Joshua

Americký profesionálny boxer Andy Ruiz (vpravo) a Anthony Joshua z Británie počas súboja v superťažkej váhe 1. júna 2019 v New Yorku. Americký profesionálny boxer Andy Ruiz nečakane zdolal v noci na nedeľu v newyorskej Madison Square Garden Brita Anthonyho Joshuu technickým KO v siedmom kole. Dvadsaťdeväťročný pästiar je tak novým držiteľom opaskov organizácií WBA (Super), IBF, WBO a IBO v superťažkej hmotnostnej kategórii. Foto: TASR/AP

Na stavbe z 295 ton ocele pracovalo 175 robotníkov. Za tribúnami sa vyníma panoráma hlavného mesta Rijád, Saudská Arábia uspela v konkurencii Cardiffu a Dubaja.

Diriyah 26. novembra (TASR) - V Saudskej Arábii odhalili v utorok arénu, kde bude americký profesionálny boxer Andy Ruiz 7. decembra obhajovať tituly v superťažkej hmotnostnej kategórii proti Britovi Anthonymu Joshuovi. Pätnásťtisícový stánok vyrástol v meste Diriyah za necelé dva mesiace, po súboji ho budú mesiac rozoberať a 95 percent materiálu použijú v budúcnosti.

Štadión už navštívil aj bývalý šampión Joshua, ktorý sa pokúsi opätovne získať opasky verzií WBA, IBF, WBO, IBO. Prišiel o ne 1. júna, keď ho v New Yorku senzačne zdolal Ruiz technickým knokautom v siedmom kole. "Aréna vyráža dych. Nemôžeme sa dočkať," citoval promotéra Eddieho Hearna portál BBC.

Na stavbe z 295 ton ocele pracovalo 175 robotníkov. Za tribúnami sa vyníma panoráma hlavného mesta Rijád, Saudská Arábia uspela v konkurencii Cardiffu a Dubaja. Krajina však čelí kritike organizácie Amnesty International za porušovanie ľudských práv, športové a ďalšie podujatia organizuje v snahe o diverzifikáciu svojej ekonomiky.