Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Blatter aj napriek dištancu prijal pozvánku na MS 2018 v Rusku

Na archívnej snímke z 20. júla 2015 prezident FIFA Sepp Blatter je zasypaný bankovkami počas tlačovej konferencie v Zürichu. Foto: TASR/AP

Pozvánku na šampionát dostal od ruského prezidenta Vladimira Putina.

Berlín 24. marca (TASR) - Bývalý prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter chce ako pozvaný hosť osobne navštíviť MS 2018 v Rusku aj napriek tomu, že dostal šesťročný zákaz pôsobenia vo futbale. Pozvánku na šampionát dostal od ruského prezidenta Vladimira Putina.

Blattera vylúčili z futbalového prostredia po tom, čo odhalili jeho netransparentný finančný prevod dvoch miliónov švajčiarskych frankov z roku 2011 spolu s bývalým šéfom Európskej futbalovej únie (UEFA) Michelom Platinim. Francúzsky funkcionár dostal zákaz v rovnakej dĺžke. "Akceptujem pozvánku, ktorú som dostal," povedal Švajčiar vo štvrtkovom vydaní nemeckého denníka Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ak neuspeje Blatter a Platini s požiadavkou na Športovom arbitrážnom súde v Lausanne (CAS), tak na zápasoch MS sa nebudú môcť zúčastniť ani ako hostia, ale iba ako fanúšikovia so zakúpenou vstupenkou.