Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Paulína Fialková po pokazenej streľbe: Môžem si za to sama

Na snímke slovenská biatlonistka Paulína Fialková na strelnici počas vytrvalostných pretekov žien na 15 km v rámci 6. kola Svetového pohára v slovinskej Pokljuke, 24. januára 2020. Foto: TASR - Michal Svítok

Preteky s hromadným štartom budú pre Paulínu Fialkovú posledné pred februárovými majstrovstvami sveta v talianskej Anterselve a preto sa chce naladiť pozitívne.

Pokljuka 24. januára (TASR) - Paulínej Fialkovej nevyšli piatkové vytrvalostné preteky v Pokljuke najmä strelecky. S piatimi nesklopenými terčmi sa umiestnila až v piatej desiatke a po nevydarenom výkone si sypala popol na hlavu.

Deviata biatlonistka celkového poradia SP mala už po prvej stojke a ležke na konte tri chyby a vypadla z boja o čelné pozície. Ani ďalšie dve položky nevybielila (1+1) a tak sa prepadla mimo bodovanú Top40. Po takomto streleckom výkone neskrývala sklamanie. "Z mojej strany to boli pokazené preteky, určite ma to mrzí, ale môžem si za to jedine sama," povedala.

Zlyhanie na strelnici v Pokljuke, na ktorej panovali dobré podmienky, si nevedela vysvetliť. "Neviem, čo sa tam mohlo stať. Snažila som sa neuponáhľať rany a ani sa veľmi neblázniť na trati. No nepodarilo sa mi to, musím si to ešte rozobrať."

V piatok nepatrila medzi najlepšie ani po bežeckej stránke, s 18. najlepším časom zaostala za najrýchlejšou Justine Braisazovou z Francúzska o 1:43,4 min. Slovinskí organizátori tento rok zmenili trať, pridali technickejšie úseky a ostrý zjazd a to nie všetkým sadlo. "Bolo to ťažké, možno tieto trate niekomu sedia, mne veľmi nie, ale treba bojovať aj s tým. Celkovo to bol veľmi ťažký deň, už pred štartom som sa necítila dobre," uviedla. Úlohu mohla zohrať aj poloha dejiska, športové centrum Triglav Pokljuka sa nachádza v nadmorskej výške nad 1300 metrov a patrí medzi najvyššie položené v seriáli. "Neviem, či to nebola nejaká kríza z nadmorskej výšky. Predsa len sme už dlhšie neboli takto vysoko. Proste to nebol môj dobrý deň. Vo vnútri som cítila, že nie som v poriadku. Nie je každý deň nedeľa."

A práve na nedeľu sa najbližšie zameria, keďže sa pre únavu rozhodla vynechať mix štafety. Ani v sobotu však nebude úplne oddychovať: "Určite pôjdem strieľať, pretože dnes mi to nešlo, takže sa potrebujem uistiť na strelnici, že to viem. A k tomu si dám len nejaký ľahký tréning. Už toho na mňa bolo dosť," uviedla.

Preteky s hromadným štartom budú pre Paulínu Fialkovú posledné pred februárovými majstrovstvami sveta v talianskej Anterselve a preto sa chce naladiť pozitívne. "Chcem si postrážiť streľbu a bojovať s tými najlepšími o najvyššie priečky," dodala.