Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Barcelona má najhorší vstup do ligy za 25 rokov

Na archívnej snímke Antoine Griezmann. Foto: FOTO TASR/AP

Úradujúci majster inkasoval minimálne dva góly vo štvrtom ligovom zápase za sebou, to sa mu predtým stalo iba pred deviatimi rokmi.

Barcelona 22. septembra (TASR) - Španielsky futbalový klub FC Barcelona má na svojom konte po piatom zápase v La Lige dve prehry a v tabuľke iba sedem bodov. Pre "blaugranas" je to najhorší štart do súťaže od sezóny 1994/1995, keď mali po rovnakom období ešte o dva body menej. Po Bilbau v úvodnom vystúpení ročníka, ho zaskočil aj nováčik z Granady, ktorý v sobotu zvíťazil 2:0.

Hráči z Andalúzie už v 2. min "rozobrali" obranu Kataláncov a Nigérijčan Ramon Azeez hlavou do prázdnej bránky otvoril skóre. Druhý gól pridal Álvaro Vadillo z pokutového kopu v 66. min. "Vždy je nepríjemné, keď inkasujete príliš skoro. My sa však musíme najmä zamyslieť nad našim herným prejavom. Hráči sú herci, je iba na nich, aký výkon podajú, ale zodpovednosť nesiem ja. Nedarí sa nám najmä na ihriskách súperov, na tom musíme pracovať," povedal podľa DPA tréner FCB Ernesto Valverde.

Barcelona chcela nechať odpočívať svoju najväčšiu hviezdu Lionela Messiho i vychádzajúci talent Ansuho Fatiho, ktorý zažiaril v predchádzajúcich dueloch proti Valencii i Pamplone. V útoku nastúpila s trojicou Luis Suárez, Antoine Griezmann a Carles Pérez, lenže v prvom polčase pôsobila bezradne. "Máme problém si vypracovať dostatok šancí, navyše nie sme efektívni a nedokážeme využiť našu dominanciu," popísal Valverde slabiny tímu.

Úradujúci majster inkasoval minimálne dva góly vo štvrtom ligovom zápase za sebou, to sa mu predtým stalo iba pred deviatimi rokmi. "Táto prehra nás trápi a bolí. Musíme byť na seba kritickí a zlepšiť sa, " povedal podľa DPA Luis Suárez.