Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Do programu maratónu v Košiciach pribudne jarný polmaratón

Na snímke štart 96. ročníka Medzinárodného maratónu mieru v pozadí Dóm Sv. Alžbety v Košiciach 6. októbra 2019. Foto: TASR - Roman Hanc

Popri polmaratónskej vzdialenosti si menej zdatní bežci budú môcť zvoliť aj dve kratšie trate - na 5 a 10 km.

Košice 9. decembra (TASR) - Súčasťou Medzinárodného maratónu mieru (MMM) bude od roku 2020 aj jarná edícia polmaratónu. Košice Peace Half Marathon 2020 rozšíri celoročné aktivity súvisiace s MMM.

Organizátori košického maratónu tým zároveň odrážanú celosvetový trend, keď medzinárodné maratóny zaraďujú do svojich programov aj súťažné polmaratónske vzdialenosti v osobitnom termíne. Prvý "Polmaratón mieru" sa uskutoční počas víkendu od 15. do 17. mája 2020. Impulzom bol aj fakt, že v roku 2019 sa záujem o jesenný polmaratón v rámci MMM vyšplhal až na 5000 registrácií a tak ideme naproti tomuto záujmu. Trať bude koncipovaná inak ako na jeseň, jej väčšia časť sa však bude odvíjať v uliciach a miestach, ktoré bežci poznajú z MMM.

Popri polmaratónskej vzdialenosti si menej zdatní bežci budú môcť zvoliť aj dve kratšie trate - na 5 a 10 km. Vznik značky Košice Peace Half Marathon je zároveň aj reakciou na bežecký výpadok, keď v roku 2019 nebolo pre dopravné obmedzenia a bezpečnostné riziká možné zorganizovať polmaratón do Sene. Košický polmaratón tak nadviaže na predošlých 16 ročníkov.