Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Zábava na snehu pre celú rodinu

Stupne víťazov na 9. ročníku BILLA ŽAMPA CUP Foto: BILLA

Vysoké Tatry majú za sebou BILLA ŽAMPA CUP 2024.

Bratislava 26. marca (OTS) - Záver zimnej sezóny vo Vysokých Tatrách patril aj tento rok detským lyžiarskym pretekom, za ktorými stoja zjazdoví lyžiari Adam, Andreas a Teo Žampovci. BILLA ŽAMPA CUP priniesol cez víkend na Štrbské Pleso napínavú športovú atmosféru, aktívny oddych na snehu a dobrú náladu. Deviaty ročník obľúbeného športového podujatia ukončil sériu detských lyžiarskych pretekov, ktoré sa túto sezónu po prvýkrát konali aj v Česku a Poľsku.

CEO BILLA Marek Doležal (druhý zľava), COO BILLA Albena Georgieva (tretia sprava) a ŽAMPA SKI TEAM

Hlavným bodom detských pretekov BILLA ŽAMPA CUP 2024 bol počas víkendu 23. a 24. marca tradične paralelný slalom, v ktorom si 531 dievčat a chlapcov zmeralo sily jeden proti jednému. Do pretekov sa mohli prihlásiť všetky deti od 8 do 16 rokov, bez ohľadu na to, či sa lyžovaniu venujú na profesionálnej úrovni v rámci klubov alebo pre ne ide len o voľnočasové hobby. Za obľúbenou akciou stoja zjazdoví lyžiari Adam, Andreas a Teo Žampovci spolu s generálnym partnerom podujatia, spoločnosťou BILLA. Keďže o BILLA ŽAMPA CUP už dlhšie prejavovali záujem aj účastníci z Poľska a Česka, podujatie sa v tejto zimnej sezóne rozšírilo o januárové preteky v českej Peci pod Sněžkou a o februárovú zastávku v poľskom stredisku Białka Tatrzańska.

Štart 9. ročníka BILLA ŽAMPA CUP-u

Lyžovanie má v krvi aj BILLA

Generálny partner pretekov, sieť supermarketov BILLA, vidí v tomto podujatí veľký zmysel. Sama dlhodobo presadzuje zdravý životný štýl a svojich zákazníkov inšpiruje k pohybu a pravidelnému športovaniu. Rovnako si BILLA uvedomuje, že je zásadné viesť k aktívnemu životu už deti.

„Pre BILLA sú oblasti športu či zdravého životného štýlu dôležité od začiatku jej pôsobenia na Slovensku. BILLA ŽAMPA CUP je jedno z našich ťažiskových partnerstiev a veľmi sa tešíme, že každoročne pritiahne na Štrbské Pleso viac a viac detí, mládeže, ale aj ich rodičov – tento rok sa na podujatí počas dvoch dní zúčastnilo viac ako 5 000 návštevníkov. Je skvelé, že podujatie je otvorené pre všetkých – teda aj pre tých, ktorí by si lyžovanie chceli vyskúšať, ale z rôznych dôvodov doteraz nemohli. Práve pre nich boli počas celého podujatia k dispozícii inštruktori a výstroj zdarma. Máme za sebou dva super dni plné dobrej nálady a skvelých lyžiarskych výkonov. Ďakujeme bratom Žampovcom, ich tímu a, samozrejme, všetkým návštevníkom, ktorí prišli na Štrbské Pleso. Už teraz sa tešíme, čo o rok prinesie jubilejný 10. ročník BILLA ŽAMPA CUP-u,“ povedal Marek Doležal, generálny riaditeľ BILLA Slovensko.

BILLA ŽAMPA CUP - zábava na snehu

Program pre malých i veľkých

Okrem paralelného slalomu čakala cez víkend mladých športovcov na Štrbskom Plese aj zábavná jazda zručnosti – Skills Run, v ktorej zdolávali viaceré prekážky. Pasovali sa tak s lyžiarskymi bránkami, terénnymi vlnami alebo si precvičili jazdu hore kopcom. Novinkou 9. ročníka BILLA ŽAMPA CUP-u bolo aj otvorenie novej kategórie „Hobby race“, ktorej sa mohli zúčastniť práve deti neregistrované v lyžiarskych kluboch. Na svoje si prišli aj milovníci snowboardingu. V spolupráci s Akadémiou Klaudie Medlovej, slovenskej reprezentantky v snowboardingu, boli pre nich na svahu pripravené zábavné aktivity či možnosť získať viac informácií o freestyle snowboardingu. Na podujatí boli prítomní aj paralympionici, ktorí odovzdali svoje skúsenosti a praktické informácie rodinám, kde vyrastajú deti so zdravotným znevýhodnením. Podujatie zároveň ponúklo možnosť bezplatne si vyskúšať lyžovanie aj pre deti zo sociálne znevýhodnených rodín, ktoré doposiaľ nemali takúto príležitosť. Návštevníci BILLA ŽAMPA CUP-u si tiež užili Olympijský deň aktivít, v rámci ktorého si vyskúšali olympijské zimné športy, ako aj nové modely lyží. V špeciálnej aréne si malí aj veľkí zahrali snežný volejbal a futbal. Súčasťou sprievodného programu tiež boli beh na lyžiach, sánkovanie či biatlonová laserová strelnica. Nechýbala ani autogramiáda top slovenských športovcov či atraktívna tombola.

BILLA ŽAMPA CUP - autogramiáda Adama, Andreasa a Tea Žampovcov

„Z toho, že deti stále majú záujem o zimné športy a že každoročne na naše preteky poctivo trénujú, sa veľmi tešíme. Kým skúsení či odvážni detskí športovci na svahu pretekali, začiatočníci sa do lyžovania mohli pustiť za asistencie profesionálnych inštruktorov. V testovacej zóne si mohli vyskúšať nové modely lyží a na svoje si prišli aj lyžiarske kluby, ktoré už niekoľko rokov motivujeme a podporujeme, napríklad hodnotnými cenami v podobe tréningových pomôcok,“ povedal Andreas Žampa. Vďaka podpore spoločnosti BILLA je účasť na pretekoch bezplatná, a teda dostupná pre všetky deti.

Paralelný slalom na BILLA ŽAMPA CUP-e