Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Za Solidaritu kandiduje bývalý predseda Inakosti,partizán i aktivistka

Na snímke Stanislav Mičev. Foto: TASR - Branislav Račko

Naša kandidátna listina je jasným signálom, že slušní ľavičiari stále existujú, verím, že sa nám podarí naplniť to, čo sme si predsavzali – dať ľuďom dôstojnosť, povedal Mičev.

Bratislava 2. decembra (TASR) - Na kandidátnej listine strany SOLIDARITA – Hnutie pracujúcej chudoby sú zástupcovia robotníkov, malých i stredných podnikateľov, ale aj zamestnancov v rôznych profesiách. V súvislosti s nedeľňajším (1.12.) podaním kandidátnej listiny do parlamentných volieb 2020 to uviedol riaditeľ Múzea Slovenského národného povstania Stanislav Mičev, ktorý je volebným lídrom strany.

"Na druhom mieste kandiduje Ján Gabonay, odborár a zástupca zamestnancov a na treťom aktivistka Jana Gidušková. Štvorkou na kandidátke je priamy účastník SNP Vladimír Strmeň," dodal Mičev. V prvej desiatke je podľa jeho informácií tiež bývalý dlhoročný predseda Inakosti Július Kolenič, predseda Združenia malých podnikateľov Slovenska Jiří Horák, odborník na umelú inteligenciu, vysokoškolský učiteľ a zakladateľ robotika.sk Andrej Lúčny a tiež zástupca telesne postihnutých a družstevníkov František Čekel.

"Naša kandidátna listina je jasným signálom, že slušní ľavičiari stále existujú, verím, že sa nám podarí naplniť to, čo sme si predsavzali – dať ľuďom dôstojnosť," povedal Mičev.

Voľby do Národnej rady budú 29. februára 2020. Kampaň sa už začala. Čas na podanie kandidátnych listín vypršal 1. decembra o polnoci.