Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Vyhlásili výberové konanie na obsadenie 11 rozhlasových frekvencií

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Licencie na vysielanie na jednotlivých frekvenciách môže RpMS podľa zákona o mediálnych službách udeliť len držiteľom autorizácie vysielania.

Bratislava 11. apríla (TASR) - Rada pre mediálne služby (RpMS) vyhlásila na stredajšom (10. 4.) zasadnutí výberové konanie na obsadenie 11 voľných rozhlasových frekvencií. Uchádzači o jednotlivé frekvencie musia svoju žiadosť podať do 10. mája do 14.00 h. TASR o tom informovala vedúca komunikačného odboru rady Lucia Michelčíková.

"Súčasťou výberového konania bude ako zvyčajne verejné vypočutie žiadateľov o nové rozhlasové licencie či súčasných vysielateľov, ktorí chcú svoje pokrytie rozšíriť," doplnila Michelčíková s tým, že verejné vypočutie je naplánované na 18. júna.

Licencie na vysielanie na jednotlivých frekvenciách môže RpMS podľa zákona o mediálnych službách udeliť len držiteľom autorizácie vysielania. Pre potenciálnych nových rozhlasových vysielateľov to znamená, že musia ešte pred samotným prideľovaním frekvencií radu včas požiadať o udelenie autorizácie vysielania. Formuláre žiadostí o takéto udelenie sú dostupné na webovej stránke Rady pre mediálne služby.