Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

A. Hrnko verí, že sa SNS do NR SR dostane

Na snímke Anton Hrnko (SNS) . Foto: TASR Jaroslav Novák

Ministerka priblížila, že na výsledky čakajú spoločne viacerí členovia predsedníctva a všetci ministri za SNS.

Bratislava 29. februára (TASR) - Podpredseda SNS Anton Hrnko si myslí, že SNS sa napokon do Národnej rady (NR) SR dostane. O tom, či predseda SNS Andrej Danko v prípade neúspechu skončí vo funkcii šéfa strany, sa podľa Hrnkových slov musí rozhodnúť on sám.



Hrnko na exit polly zverejnené v médiách reagoval tým, že SNS má svojich voličov a že verí, že napokon v oficiálnych výsledkoch dosiahne potrebnú päťpercentnú hranicu. "Pevne verím že SNS sa dostane do parlamentu a že budeme rozhodovať o budúcnosti Slovenska," zdôraznil.

Dodal, že nálada medzi členmi predsedníctva v centrále strany je stále pozitívna. Krátko po vyhlásení predsedu Danka však niektorí z nich odišli. Pred médiá už v noci prísť neplánujú.


V SNS je pokojná atmosféra, Matečná a Hrnko sú optimistickí



SNS očakáva v parlamentných voľbách dobré výsledky, členovia predsedníctva strany však nechcú tipovať percentá. Zhodli sa na tom podpredsedníčka SNS a ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná i podpredseda strany Anton Hrnko. Zdôraznili, že SNS urobila veľa dobrých opatrení, pripustili však ich slabé odkomunikovanie s verejnosťou. Matečná označila stranu za stabilnú so širokou základňou, ktorá tu vždy bude.

"Som pozitívne naladený a myslím si, že SNS bude na tom dobre," povedal Hrnko po príchode do centrály s tým, že SNS urobila pre ľudí dostatočne veľa, aby sa nemusela báť.

Pripustil, že nie celkom dobre zvládli medializáciu toho, čo sa im podarilo. Dodal, že k nízkym preferenciám SNS mohli prispieť aj kauzy, s ktorými boli spájaní iní politici. Zdôraznil však, že SNS bola jediná strana, ktorej predseda s nimi nebol spojený.

"Myslím si, že SNS urobila veľa opatrení pre Slovákov a Slovensko, takže sme optimistickí, všetci, moje kolegyne a kolegovia, ktorí sú o poschodie nižšie, dúfame v najlepší výsledok," povedala Matečná novinárom.

Skonštatovala, že urobili všetko pre to, aby boli v parlamente. Rovnako ako Hrnko pripustila, že mohli lepšie komunikovať viaceré veci. "Možno marketing a mobilita je niečo, na čom SNS troška zaspala, ale neznamená to, že do budúcna tu nebude. Práve naopak, SNS tu stále bude," zdôraznila.

V centrále strany je pokojná atmosféra. Ministerka priblížila, že na výsledky čakajú spoločne viacerí členovia predsedníctva a všetci ministri za SNS. Očakáva sa, že sa do centrály krátko po zatvorení volebných miestností po 23:00 dostaví aj predseda strany Andrej Danko.