Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 5. decembra (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Viera Kulichová vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Ministerská rada OBSE
(Bratislava)

Pokračuje zasadnutie ministerskej rady Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe. Do Bratislavy prišlo takmer 40 ministrov a 13 štátnych tajomníkov rezortov diplomacie. Účastníci hodnotia činnosť organizácie za uplynulý rok, hovoria o posilnení dialógu o bezpečnostných výzvach v regióne OBSE. Zasadnutím vrcholí tohtoročné slovenské predsedníctvo v tejto regionálnej bezpečnostnej organizácii sveta.



Registrácia kandidačných listín pre voľby
(Bratislava)

Štátna volebná komisia zaregistruje kandidačné listiny politických strán a koalícií pre budúcoročné parlamentné voľby. Strany a koalície dostanú aj poradové čísla, pod ktorými budú kandidovať. Parlamentné voľby sa budú konať 29. februára. Kampaň už beží, strany môžu na ňu minúť najviac tri milióny eur.

Únia hydinárov o vajciach
(Bratislava)

Pozrieme sa aj na situáciu na trhu s vajcami pred sviatkami. Porozpráva o nej Únia hydinárov Slovenska. Povedia, ako reagujú slovenskí veľkoproducenti vajec na rozhodnutie zahraničných obchodných reťazcov obmedzovať predaj vajec z klietkových chovov a po roku 2025 ich úplne odstaviť.

Zjazd nemeckých sociálnych demokratov
(Berlín)

Sledujeme aj zjazd Sociálnodemokratickej strany Nemecka. Delegáti oficiálne potvrdia nových straníckych lídrov a rozhodnú o ďalšom zotrvaní strany v koalícii s konzervatívcami na spolkovej úrovni.

Mikuláš u prezidentky
(Bratislava)

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme deti, ktoré sa pravidelne zapájajú do výtvarnej súťaže Farebný svet. S deťmi z vybraných základných a špeciálnych škôl a centier pre deti a rodiny z celého Slovenska symbolicky zažne vianočný stromček. Mikuláš rozdá deťom darčeky. Viac informácií nájdete v spravodajstve TASR.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher