Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 27. novembra (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Martina Rybanská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Zvýšenie bankového odvodu
(Bratislava)

Parlament dnes čaká rokovanie o návrhu na zvýšenie bankového odvodu od budúceho roka. Ministerstvo financií ho navrhuje zdvojnásobiť a nemá sa zrušiť jeho platnosť. Plénum by malo o novele rokovať v skrátenom režime. Proti vyššiemu odvodu sú samotné banky aj Národná banka Slovenska. Upozorňujú na riziká pre finančný sektor ako aj na ohrozenie stability bánk.



Riešenie problémov Bratislavy
(Bratislava)

Vládny kabinet Petra Pellegriniho bude dnes rokovať o najdôležitejších problémoch Bratislavy. Hlavné mesto má primárne záujem na tomto rokovaní riešiť témy financovania mesta, kompetencie mestskej polície či lesov v okolí Bratislavy. V auguste sa stretol premiér s primátorom Matúšom Vallom. Primátor navrhol, aby metropola Slovenska mohla dostávať od štátu každoročne príspevok vo výške niekoľkých desiatok miliónov eur na zabezpečenie povinností hlavného mesta.

Rozpočty miest a obcí
(Vysoké Tatry)

Združenie miest a obcí Slovenska sa dnes vyjadrí k návrhu rozpočtu na budúci rok. Parlament o ňom začne rokovať v piatok tento týždeň. Mestá a obce budú informovať ako sú spokojné s rozpočtovanými zdrojmi. Dlhodobo však upozorňujú na to, že im pribúdajú rôzne zákonné povinnosti.

Ako si sporiť
(Bratislava)

Z nášho spravodajského servisu sa dnes dozviete aké majú klienti možnosti sporenia. Neklesajú totiž len sadzby pri hypotékach, smerom nadol sa uberajú aj sadzby bankových vkladov. Odborníci budú hovoriť o dôvodoch tohto vývoja ale aj o tom, či je sporiaci účet stále ideálnym nástrojom na odkladanie si voľných prostriedkov.

Pápež posledný deň v Japonsku
(Tokio)

Pápež František dnes ukončí svoju návštevu Japonska. Posledný deň ho čakala návštevy univerzity Sophia, kde prednesie svoj posledný príhovor na pôde tejto krajiny. Ako je zvykom pri návrate z apoštolských ciest, Svätý Otec bude priebežne z paluby zdraviť telegramami hlavy štátov, nad ktorých územím bude prechádzať.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher