Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 25. novembra (TABLET.TV) - Šéfredaktor TASR Marián Kolár vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Súdna rada opätovne volí predsedu Najvyššieho súdu
Bratislava

Súdna rada bude dnes opätovne voliť predsedu Najvyššieho súdu. Voľba sa bude opakovať druhýkrát po tom, ako sa nepodarilo zvoliť žiadneho z pôvodných kandidátov. O post predsedu NS zabojujú dvaja kandidáti – Alena Šišková a Ján Šikuta. Možnosť navrhnúť kandidátov využil člen Súdnej rady Branislav Jablonka, ktorý navrhol Šikutu. Šiškovú navrhla na pozíciu bývalá predsedníčka Najvyššieho súdu Daniela Švecová. O výsledku volieb vás budeme informovať, ale dozviete sa aj to, ako Komisia Súdnej rady zhodnotí výsledky svojho šetrenia ohľadom vypočutia sudcov, ktorí mali komunikovať s obžalovaným Marianom K.



Ministri SR a MR budú rokovať o plynulej dodávke plynu
Veľké Zlievce

Minister hospodárstva Peter Žiga sa dnes stretne s maďarským ministrom zahraničných vecí a obchodu Pétrom Szijjártóm. Politici majú rokovať o spolupráci oboch krajín pri zabezpečovaní riadneho zásobovania plynom. Ministri sa v priestoroch kompresorovej stanice vo Veľkých Zlievciach budú rozprávať aj o príprave na možné krízové situácie po prípadnom prerušení dodávok. Na rokovaní budú aj viacerí predstavitelia významných podnikov v oblasti plynárenstva. TASR bude o výsledkoch informovať.

MŽP podporí budovanie verejných kanalizácií a vodovodov
Bratislava

Ministerstvo životného prostredia dnes oznámi podrobnosti o projekte podpory budovania verejných kanalizácií a vodovodov v obciach a mestách. Zodpovední predstavia konkrétne parametre aktuálne spustenej výzvy na podporu budovania kanalizácií a vodovodov v menších obciach na Slovensku.
Podrobnosti – tak ako ich ozrejmia minister životného prostredia László Sólymos a riaditeľ Environmentálneho fondu Peter Kalivoda – ponúkneme v priebehu dňa.

Obetiam trestných činov majú pribudnú kontaktné body
Žilina

Regionálny redaktor pripraví do domáceho servisu TASR spravodajstvo z Dňa otvorených dverí v informačnej kancelárii pre obete trestných činov. Medzi informáciami o činnosti kancelárie v Žiline budú aj tie o zlepšení prístupu obetí trestných činov k službám a o kontaktných bodoch, ktoré pre ne chcú vytvoriť.

Biatlonisti Dukly zhodnotia prípravu a predstavia sezónne ciele
Banská Bystrica

Sezóna v alpskom lyžovaní je v plnom prúde. Cez víkend neuspela v slalome Petra Vlhová, keď nezvládla druhé kolo slalomu vo Fínsku. Biatlonisti však sezónu ešte len štartujú. Vojenské športové centrum DUKLA Banská Bystrica dnes na Štiavničkách predstaví pretekárov v novej sezóne a zhodnotí prípravu na ňu. Športovci a tréneri Dukly povedia, aký majú program a aké ciele očakávajú muži aj ženy.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher