Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 1. október (TABLET.TV) - Redaktorka TASRLucia Kvašňovská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Spúšťa sa kotlíková dotácia
(Bratislava)

Ministerstvo životného prostredia spúšťa prvú etapu takzvanej kotlíkovej dotácie. Tá je zameraná na ekologické vykurovanie v domácnostiach. Prispieť by mala k zníženiu závislosti na emisne náročnom palive. Envirorezort chce takýmto spôsobom podporiť výmenu starých kotlov v domácnostiach za ekologické. Informovať o tom bude minister životného prostredia László Sólymos na tlačovej konferencii.



Šport a seniori
(Bratislava)

Šport by nemal chýbať ani v živote seniorov. Ich aktívny život a športovanie aj vo vyššom veku chce podporiť aj ministerka školstva Martina Lubyová. Pri príležitosti Medzinárodného dňa starších preto odštartuje nový projekt na podporu športu seniorov. Zástupcom denných klubov seniorov odovzdá palice na "nordic walking", ako aj sady na stolný tenis a petang.

Deň architektúry 2019
(Banská Bystrica)

V Banskej Bystrici a v Sliači sa začína Deň architektúry 2019. Podujatie je venované slobodnej architektúre, prioritne tej, ktorá vznikla po roku 1989. Deviaty ročník festivalu sa bude konať v 97 mestách bývalého Československa, z ktorých 19 je slovenských. V jednotlivé dni sú pre návštevníkov festivalu pripravené prehliadky zaujímavých miest a budov s odborným výkladom, ale aj komentovaná prechádzka okolo mestského parku či návšteva kúpeľov a ďalšie.

Enviromesto 2019
(Žilina)

Pozrieme sa aj do Žiliny, kde sa uskutoční 10. ročník konferencie Životné prostredie miest a environmentálna regionalizácia. Konferenciu organizuje envirorezort spolu so Slovenskou agentúrou životného prostredia. Dopoludnia sa dozvieme výsledky súťaže Enviromesto 2019. Cieľom druhého ročníka súťaže bolo oceniť a zviditeľniť mestá, ktoré aktívne uplatňujú environmentálnu politiku najmä v reálnom živote.

Začína sa chrípková sezóna
(Slovensko)

Dopĺňanie vitamínov, pravidelný pohyb či umývanie rúk môže pomôcť pri posilnení imunity na začiatku chrípkovej sezóny. Treba dodržiavať zásady prevencie na verejných priestranstvách, na pracoviskách, vo výchovno-vzdelávacích zariadeniach aj doma. Predovšetkým pre rizikové skupiny ľudí je najúčinnejším spôsobom prevencie očkovanie. Do týchto skupín patria seniori, osoby so závažnými chronickými ochoreniami, ľudia s oslabenou imunitou, tehotné ženy aj zdravotníckych pracovníci. Úrad verejného zdravotníctva pripomína, že v čase chrípkovej sezóny by mali ľudia dbať na ochranu zdravia osôb vo svojej blízkosti. Odporúčajú kýchať a kašľať do jednorazových vreckoviek.

Aktuálne informácie vám počas dňa prinesieme v spravodajstve TASR a na portáli teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher