Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 19. augusta (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Viera Kulichová vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Kuciakova vražda
(Bratislava)

Sledujeme dianie v prípade Mariana K., ktorý je okrem iného obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Na verejnosť sa dostávajú prepisy správ z aplikácie Trheema, v ktorých sa objavili aj mená viacerých slovenských politikov. Mali by sme sa tiež dozvedieť, ako napreduje vyšetrovanie vraždy novinára, pri ktorej zabili aj jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú.



Tripartita
(Bratislava)

Minimálna mzda by sa mala od budúceho roka zvýšiť na 580 eur zo súčasných 520 eur. Takúto výšku navrhuje rezort práce sociálnym partnerom. Rokovať o tom majú dnes.. Celkovo by mala tripartita prerokovať 22 návrhov. Okrem ministerstva práce návrhy zákonov predkladá aj ministerstvo školstva, zdravotníctva či financií. Sociálni partneri sa budú zaoberať aj návrhmi SNS na rozšírenie poskytovania rekreačných poukazov pre všetkých zamestnancov či znížením daní pre firmy.

OZ Kovo o minimálnej mzde
(Košice)

Odborový zväz KOVo porozpráva svoj pohľad na minimálnu mzdu. Zamýšľa sa, či je to prekliatie lebo výhra.Zväz nedávno uviedol, žepodporuje rasr minimálnej mzdy na Slovensku. Dnes bude hovoriť o tom, či je minimálna mzdy spravodliá, či ochráni ľudí pred chudobou.Zväz porozpráva aj o tom mzdovej úrovni zamestnancov na Slovensku.

Kandidáti na šéfa NSSR
(Bratislava)

Najvyšší súd bude mať čoskoro nového predsedu. Termín na prihlásenie sa do výberu uplynie dnes. Kandidovať by mal Štefan Harabin či Jana Bajánková. Predsedníčka Najvyššieho súdu Daniela Švecová si myslí, že okrem Harabina by bol každý iný kandidát vhodný ako jej nástupca na poste predsedu. Voľba bude 9. septembra, Švecovej sa končí päťročný mandát v októbri.

TK Pôdohospodárskej platobnej agentúry
(Bratislava)

Pôdohospodárska platobná agentúra začína s prijímaním žiadostí na Zelenú naftu. Agentúra nedávno vzhľadom na vysoký záujem ľudí predĺžila termín na registráciu konta pre získanie Zelenej nafty na tento rok. Záujemcovia o zaregistrovanie a vytvorenie konta na portáli štátneho DataCentra tak môžu využiť ešte ďalších 7 dní.

Stretnutie Merkelovej s Orbánom
(Šopron)

A pozrieme sa aj do Šopronu, kde sa stretne maďarský premiér Viktor Orbán s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou. Spoločne si pripomenú 30. výročie tzv. Paneurópskeho pikniku - otvorenia železnej opony na rakúsko-maďarskej hranici.

Viac informácií nájdete v spravodajstve TASR a na stránke teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:







Listen to Stitcher