Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 5. august (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Lucia Kvašňovská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Za ľudí odovzdá podpisy
(Bratislava)

Exprezident Andrej Kiska odovzdá podpisy potrebné na vznik novej politickej strany Za ľudí. Na registráciu strany je potrebných aspoň 10.000 podpisov. Ustanovujúci snem strany sa má konať v septembri. Na ňom chce strana predstaviť komplexný program, zvoliť si má tiež predsedu a predsedníctvo. Vyzbierané podpisy odovzdá novovznikajúca strana popoludní na Ministerstva vnútra. Na Slovensku je zatiaľ zaregistrovaných viac ako 150 politických strán a hnutí.



Dvojitá kvalita
(Bratislava)

Pozrieme sa aj na dvojakú kvalitu potravín. Hovoriť sa o nej bude na diskusnom fóre, ktorého témou budú zistenia Spoločného výskumného centra Európskej únie. Diskusné fórum organizuje Slovenské združenie pre značkové výrobky spolu so Zastúpením Európskej komisie na Slovensku.

Rada TASR - Zápal uší
(Slovensko)

Horúce dni spojené s pobytom pri vode vedia znepríjemniť zápaly uší. Hrozbu predstavujú nielen pre dospelých, ale aj pre bábätká. V rámci prevencie môže pomôcť vysušenie uší dieťaťa po plávaní suchou stočenou papierovou vreckovkou. Prípadne pomôže streknutie spreja na odstránenie vlhkosti, ktorý je dostupný v lekárňach. Prvou pomocou je podľa lekárov použitie octanových kvapiek. Ak bolesť neustúpi, stupňuje sa a sprevádza ju horúčka či výtok z ucha, treba navštíviť lekára.

Štart letnej prípravy Young Angels Košice
(Košice)

Pozrieme sa aj na šport. V Košiciach štartuje letná príprava basketbalistiek Young Angels Košice. Prvý oficiálny tréning sa začal ráno. Po jeho skončení informuje manažér tímu Daniel Jendrichovský o aktuálnej situácii v súvislosti s domovskou halou v nasledujúcom ročníku.

Aktuálne informácie Vám prinesieme počas dňa v spravodajstve TASR a na portáli teraz.sk.


Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:




Listen to Stitcher