Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

Súdy: Muž ktorý pred nemocnicou schvaľoval atentát, dostal tri mesiace

Ilustračné foto. Foto: TASR Michal Svítok

Prokurátor Okresnej prokuratúry v Banskej Bystrici na neho podal obžalobu za prečin schvaľovania trestného činu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Banská Bystrica 19. mája (TASR) - Na nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní troch mesiacov odsúdil v nedeľu Okresný súd v Banskej Bystrici v tzv. superrýchlom konaní Ivana Č., ktorý 16. mája pred Rooseveltovou nemocnicou vykrikoval slová podporujúce a schvaľujúce útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Informoval o tom na sociálnej sieti generálny prokurátor Maroš Žilinka.

"V prítomnosti desiatok osôb v dôsledku nesúhlasu s politikou predsedu vlády k davu kričal 'tu leží Fico', 'nech skape!', 'nech zdochne!', 'mali ho dokončiť!', 'dobre mu tak, mali ho streliť do hlavy!' ako aj ďalšie výroky, ktorými schvaľoval a podporoval útok na predsedu vlády," uviedol Žilinka.

Prokurátor Okresnej prokuratúry v Banskej Bystrici na neho podal obžalobu za prečin schvaľovania trestného činu. Rozsudok je právoplatný a Ivan Č. si trest odsedí v ústave na výkon trestu odňatia slobody so stredným stupňom stráženia.

Premiér je hospitalizovaný v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici od 15. mája, kam ho s vážnymi strelnými zraneniami previezli po útoku v Handlovej. Ako v nedeľu informoval vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) stav predsedu vlády je naďalej vážny, je mimo ohrozenia života.