Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Socialisti.sk vylučujú zo spolupráce iba fašistov

Na archívnej snímke Eduard Chmelár. Foto: TASR - Andrej Galica

V podmienkach socialistov je, že nebudú spolupracovať napríklad s nikým, kto je odsúdený za trestný čin, kto chce rušiť sociálne výdobytky či znižovať environmentálne štandardy.

Bratislava 11. decembra (TASR) - Neparlamentné politické hnutie Socialisti.sk nevylučuje z prípadnej povolebnej spolupráce žiadne strany s výnimkou fašistov. Na stredajšej tlačovej konferencii o tom informoval predseda strany Eduard Chmelár. Zároveň predstavil podmienky prípadnej spolupráce. TASR o tom informoval hovorca hnutia Matej Pintér.

Socialisti si podľa jeho slov kladú päť obsahových a personálnych podmienok na začatie akýchkoľvek rozhovorov. V týchto podmienkach nie sú ochotní robiť kompromisy. Opozičnú dohodu o neútočení označil za morálne pokrytectvo. Predstaviteľov Smeru-SD vyzval, aby sa jasne dištancovali aj od nepriamej spolupráce s ĽSNS.

V podmienkach socialistov je, že nebudú spolupracovať napríklad s nikým, kto je odsúdený za trestný čin, kto chce rušiť sociálne výdobytky či znižovať environmentálne štandardy. Spolupracovať nechcú ani s nikým, kto sa hlási k fašistickej ideológii alebo spolupracuje s fašistami, a tiež s nikým, kto chce zvyšovať výdavky na zbrojenie.