Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Smer-SD pripomína opozičným politikom, že teraz je rad na nich

Na archívnej snímke hovorca strany Smer-SD Ján Mažgút. Foto: TASR - Pavol Zachar

Glváč vo štvrtok oznámil, že končí vo funkcii podpredsedu parlamentu.

Bratislava 7. novembra (TASR) – Predseda strany Smer-SD Robert Fico v minulosti viackrát avizoval, že bude stáť za akýmkoľvek rozhodnutím Martina Glváča (Smer-SD). Zároveň je potrebné pripomenúť niektorým opozičným politikom, že teraz je rad na nich. V reakcii na Glváčovo odstúpenie z funkcie podpredsedu parlamentu to pre TASR uviedol hovorca Smeru-SD Ján Mažgút.

V tejto chvíli podľa jeho slov zatiaľ nie je jasné, koho strana namiesto Glváča nominuje na post podpredsedu Národnej rady SR.

Glváč vo štvrtok oznámil, že končí vo funkcii podpredsedu parlamentu. Tvrdí, že tak urobil preto, lebo mu záleží na tom, aby strana Smer-SD v budúcoročných voľbách zvíťazila. Glváč mal v parlamente koncom októbra čeliť odvolávaniu pre jeho údajnú komunikáciu s Marianom K., ktorý je obžalovaný z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Poslancom sa však nepodarilo schváliť program mimoriadnej schôdze. Následne verejnosť informoval, že svoje rozhodnutie čoskoro oznámi.

Komunikáciu medzi Glváčom a Marianom K. cez aplikáciu Viber zverejnil líder hnutia OĽaNO Igor Matovič. Podľa neho z nej vyplýva, že mal Glváč vedieť o viacerých kauzách, napríklad aj o tom, že si Marian K. nominoval svojho človeka do funkcie zástupcu riaditeľa Slovenskej informačnej služby. Matovič tvrdí, že Glváč klamal o tom, že sa s podnikateľom od roku 2012 nestretol.

Glváč tvrdenia odmietal, podal pre ne aj trestné oznámenie. Tvrdil, že líder OĽaNO pácha trestnú činnosť, ak zverejňuje jeho údajnú komunikáciu. Trval na tom, že sa s Marianom K. nestretol od roku 2012. Rovnako poprel tvrdenia vyplývajúce z jeho údajnej komunikácie s Marianom K., zverejnenej Denníkom N, o tom, že si s ním mal dohadovať biznis. Články o Threeme považuje za cielenú diskreditáciu jeho osoby a strany Smer-SD. Už zverejnená komunikácia podľa neho nesedí so skutočnosťou.