Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Sulík predstavil ďalších kandidátov, chce znížiť regionálne rozdiely

Na archívnej snímke predseda SaS Richard Sulík. Foto: TASR

Sú nimi Sylvia Jánosdeák, Ján Luterán, Pavol Milan, Peter Čech, Ľuboš Sopoliga, Juraj Jevin, Radovan Géci a Jozef Kanuščák.

Košice 8. novembra (TASR) – Súdnictvo, korupcia a byrokracia patria medzi prioritné oblasti, s ktorými počíta volebný program politickej strany Sloboda a Solidarita (SaS). Jej predseda Richard Sulík v piatok na tlačovej konferencii predstavil tím ľudí z východného Slovenska, ktorí budú na zozname kandidátov do budúcoročných parlamentných volieb. Ako povedal, strana chce znižovať regionálne rozdiely.

Podľa jeho slov súčasný stav súdnictva traumatizuje spoločnosť. V súvislosti so znižovaním byrokracie táto oblasť podľa neho zahŕňa aj „množstvo regulácií, predpisov a zbytočných pravidiel, ktoré komplikujú život či už zamestnávateľom v ich podnikaní a zamestnávaní ľudí, ale aj bežným občanom - množstvo papierovačiek na úradoch“.

Okrem podpredsedov SaS Branislava Gröhlinga a Karola Galeka predstavil ďalších osem kandidátov. Sú nimi Sylvia Jánosdeák, Ján Luterán, Pavol Milan, Peter Čech, Ľuboš Sopoliga, Juraj Jevin, Radovan Géci a Jozef Kanuščák.

„Máme spoločný cieľ. Ide nám o to, aby Slovensko bolo krajinou, kde sa oplatí pracovať, žiť a podnikať,“ povedal Sulík s tým, že východ Slovenska je pre SaS dôležitou témou. „To, čo východ veľmi prioritne a nevyhnutne potrebuje, je dostavať diaľnicu D1. Ďalej sú to investori. Východu by veľmi pomohol nejaký veľký mega investor, je jedno v akej oblasti - tak, aby tu naozaj vzniklo veľké množstvo pracovných miest. Momentálne sa deje opak,“ dodal.