Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Rozhodnutie o námietke k R2 bolo vydané, zatiaľ nie je právoplatné

Na snímke vjazd do obce Mýtna v okrese Lučenec, v smere od Kriváňa. Foto: TASR/Branislav Caban

Úsek R2 Kriváň – Mýtna meria vyše deväť kilometrov a je prvou polovicou pôvodne plánovaného 22-kilometrového úseku Kriváň – Lovinobaňa.

Bratislava 17. augusta (TASR) – Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) už vydal rozhodnutie o námietke k rýchlostnej ceste R2 Kriváň – Mýtna. Zatiaľ však nie je právoplatné. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa ÚVO Janka Zvončeková.

Rozhodnutie, ktoré bolo vydané 6. augusta 2019, zatiaľ nie je právoplatné. Ešte si ho neprevzali všetci účastníci konania. Až následne začne plynúť lehota na podanie odvolania.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) prijala v súťaži na tento úsek ponuku Združenia R2 Kriváň – Mýtna (Doprastav, Strabag, Eurovia SK, Eurovia CS). Proti rozhodnutiu o vyhodnotení ponúk NDS dostala v júni námietku od neúspešného uchádzača. Rozhodoval o nej ÚVO. Dátum podpisu zmluvy o dielo tak závisí aj od rozhodnutia ÚVO, teda či námietku zamietne, alebo jej vyhovie.

Úsek R2 Kriváň – Mýtna meria vyše deväť kilometrov a je prvou polovicou pôvodne plánovaného 22-kilometrového úseku Kriváň – Lovinobaňa, ktorý bol neskôr rozdelený na dve časti a pribudla aj mimoúrovňová križovatka pri Mýtnej. Podľa Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR bude jeho súčasťou aj vyše päťkilometrová estakáda, ktorá bude v najvyššom bode zhruba 45 metrov nad terénom.